Wegetariańskie curry pod kapeluszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie curry pod kapeluszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj i pokrój w niewielką kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, dodaj cebulę oraz pastę curry.

Krok 3

Do czosnku i cebuli wsyp pozostałe warzywa i smaż chwilę na mocnym ogniu. Całość zalej mlekiem, zagotuj i dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Krok 4

Warzywa duś 5-8 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 5

Gotowe warzywa przełóż do czterech bulionówek. Z płata ciasta wytnij cztery krążki o średnicy nieco większej od naczyń.

Krok 6

Bulionówki nakryj ciastem, posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Ustaw je na blasze i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10-15 minut. Zapiekaj do momentu, gdy ciasto napęcznieje i nabierze złotej barwy.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej