
Składniki
100 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
1 łyżka
200 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj i pokrój w niewielką kostkę. Czosnek posiekaj.
Krok 2
W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, dodaj cebulę oraz pastę curry.
Krok 3
Do czosnku i cebuli wsyp pozostałe warzywa i smaż chwilę na mocnym ogniu. Całość zalej mlekiem, zagotuj i dopraw do smaku Delikatem Knorr.
Krok 4
Warzywa duś 5-8 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.
Krok 5
Gotowe warzywa przełóż do czterech bulionówek. Z płata ciasta wytnij cztery krążki o średnicy nieco większej od naczyń.
Krok 6
Bulionówki nakryj ciastem, posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Ustaw je na blasze i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10-15 minut. Zapiekaj do momentu, gdy ciasto napęcznieje i nabierze złotej barwy.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej