Wegetariańskie curry pod kapeluszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie curry pod kapeluszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

66 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj i pokrój w niewielką kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, dodaj cebulę oraz pastę curry.

Krok 3

Do czosnku i cebuli wsyp pozostałe warzywa i smaż chwilę na mocnym ogniu. Całość zalej mlekiem, zagotuj i dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Krok 4

Warzywa duś 5-8 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 5

Gotowe warzywa przełóż do czterech bulionówek. Z płata ciasta wytnij cztery krążki o średnicy nieco większej od naczyń.

Krok 6

Bulionówki nakryj ciastem, posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Ustaw je na blasze i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10-15 minut. Zapiekaj do momentu, gdy ciasto napęcznieje i nabierze złotej barwy.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej