Wegetariańskie curry pod kapeluszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wegetariańskie curry pod kapeluszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj i pokrój w niewielką kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, dodaj cebulę oraz pastę curry.

Krok 3

Do czosnku i cebuli wsyp pozostałe warzywa i smaż chwilę na mocnym ogniu. Całość zalej mlekiem, zagotuj i dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Krok 4

Warzywa duś 5-8 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 5

Gotowe warzywa przełóż do czterech bulionówek. Z płata ciasta wytnij cztery krążki o średnicy nieco większej od naczyń.

Krok 6

Bulionówki nakryj ciastem, posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Ustaw je na blasze i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10-15 minut. Zapiekaj do momentu, gdy ciasto napęcznieje i nabierze złotej barwy.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Złoty kurczak curry
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej