Wegetariańskie curry pod kapeluszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

54 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj i pokrój w niewielką kostkę. Czosnek posiekaj.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, dodaj cebulę oraz pastę curry.

Krok 3

Do czosnku i cebuli wsyp pozostałe warzywa i smaż chwilę na mocnym ogniu. Całość zalej mlekiem, zagotuj i dopraw do smaku Delikatem Knorr.

Krok 4

Warzywa duś 5-8 minut. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 5

Gotowe warzywa przełóż do czterech bulionówek. Z płata ciasta wytnij cztery krążki o średnicy nieco większej od naczyń.

Krok 6

Bulionówki nakryj ciastem, posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp sezamem. Ustaw je na blasze i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10-15 minut. Zapiekaj do momentu, gdy ciasto napęcznieje i nabierze złotej barwy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie curry pod kapeluszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej