
Składniki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
40 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z ciasta francuskiego wytnij krążki i wyłóż nimi formy do muffinów. Nakłuj widelcem i zapiecz w nagrzanym do 200 °C piekarniku przez kilka minut.
Krok 2
Wszystkie warzywa pokrój w podobnej wielkości kawałki i przesmaż z posiekanym czosnkiem na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Jajka lekko ubij, a następnie wymieszaj z przyprawą Knorr oraz pieprzem.
Krok 4
Warzywa wymieszaj z jajkami, a następnie umieść niewielkie porcje na zapieczonych spodach i posyp serem. Formy wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej