Wegetariańskie fritaty

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

92 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

4 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ciasta francuskiego wytnij krążki i wyłóż nimi formy do muffinów. Nakłuj widelcem i zapiecz w nagrzanym do 200 °C piekarniku przez kilka minut.

Krok 2

Wszystkie warzywa pokrój w podobnej wielkości kawałki i przesmaż z posiekanym czosnkiem na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Jajka lekko ubij, a następnie wymieszaj z przyprawą Knorr oraz pieprzem.

Krok 4

Warzywa wymieszaj z jajkami, a następnie umieść niewielkie porcje na zapieczonych spodach i posyp serem. Formy wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariańskie fritaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariańskie fritaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariańskie fritaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariańskie fritaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariańskie fritaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariańskie fritaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariańskie fritaty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej