
Składniki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
40 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z ciasta francuskiego wytnij krążki i wyłóż nimi formy do muffinów. Nakłuj widelcem i zapiecz w nagrzanym do 200 °C piekarniku przez kilka minut.
Krok 2
Wszystkie warzywa pokrój w podobnej wielkości kawałki i przesmaż z posiekanym czosnkiem na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Jajka lekko ubij, a następnie wymieszaj z przyprawą Knorr oraz pieprzem.
Krok 4
Warzywa wymieszaj z jajkami, a następnie umieść niewielkie porcje na zapieczonych spodach i posyp serem. Formy wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej