Królewski tort przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Królewski tort

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

2 szklanki

1 sztuka

10 dekagramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, mleka, jajek, 2 łyżek oleju, szczypty soli i majeranku zrób ciasto naleśnikowe o konsystencji śmietany. Usmaż naleśniki.

Krok 2

Cukinię, bakłażan i pomidory umyj, osusz i pokrój na plastry.

Krok 3

Tortownicę natłuść i posyp bułką tartą. Układaj w niej naleśniki na przemian z warzywami i mozzarellą. Ostatni naleśnik posyp tartym serem.

Krok 4

Zapiekaj przez 20 min. w temp. 180 stopni. Krój jak tort. Dla ozdoby możesz posypać tort posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta z tuńczykiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej