Królewski tort przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Królewski tort

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

2 szklanki

1 sztuka

10 dekagramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, mleka, jajek, 2 łyżek oleju, szczypty soli i majeranku zrób ciasto naleśnikowe o konsystencji śmietany. Usmaż naleśniki.

Krok 2

Cukinię, bakłażan i pomidory umyj, osusz i pokrój na plastry.

Krok 3

Tortownicę natłuść i posyp bułką tartą. Układaj w niej naleśniki na przemian z warzywami i mozzarellą. Ostatni naleśnik posyp tartym serem.

Krok 4

Zapiekaj przez 20 min. w temp. 180 stopni. Krój jak tort. Dla ozdoby możesz posypać tort posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej