Królewski tort przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Królewski tort

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

2 szklanki

1 sztuka

10 dekagramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, mleka, jajek, 2 łyżek oleju, szczypty soli i majeranku zrób ciasto naleśnikowe o konsystencji śmietany. Usmaż naleśniki.

Krok 2

Cukinię, bakłażan i pomidory umyj, osusz i pokrój na plastry.

Krok 3

Tortownicę natłuść i posyp bułką tartą. Układaj w niej naleśniki na przemian z warzywami i mozzarellą. Ostatni naleśnik posyp tartym serem.

Krok 4

Zapiekaj przez 20 min. w temp. 180 stopni. Krój jak tort. Dla ozdoby możesz posypać tort posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jajka panierowane
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej