Królewski tort przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Królewski tort

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

2 szklanki

1 sztuka

10 dekagramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, mleka, jajek, 2 łyżek oleju, szczypty soli i majeranku zrób ciasto naleśnikowe o konsystencji śmietany. Usmaż naleśniki.

Krok 2

Cukinię, bakłażan i pomidory umyj, osusz i pokrój na plastry.

Krok 3

Tortownicę natłuść i posyp bułką tartą. Układaj w niej naleśniki na przemian z warzywami i mozzarellą. Ostatni naleśnik posyp tartym serem.

Krok 4

Zapiekaj przez 20 min. w temp. 180 stopni. Krój jak tort. Dla ozdoby możesz posypać tort posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Królewski tort - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej