
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
2 szklanki
1 sztuka
10 dekagramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z mąki, mleka, jajek, 2 łyżek oleju, szczypty soli i majeranku zrób ciasto naleśnikowe o konsystencji śmietany. Usmaż naleśniki.
Krok 2
Cukinię, bakłażan i pomidory umyj, osusz i pokrój na plastry.
Krok 3
Tortownicę natłuść i posyp bułką tartą. Układaj w niej naleśniki na przemian z warzywami i mozzarellą. Ostatni naleśnik posyp tartym serem.
Krok 4
Zapiekaj przez 20 min. w temp. 180 stopni. Krój jak tort. Dla ozdoby możesz posypać tort posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej