Bułki z fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl

Bułki z fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

0.5 litra

6 sztuk

1 kilogram

null

0.5 szklanki

10 dekagramów

null

1 łyżka

1 łyżka

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę zalej wodą i odstaw na noc. Następnego dnia ugotuj ją, odcedź i utrzyj. Dodaj mak, sól i cukier puder.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z drożdżami, wlej letnie mleko, posól, dodaj cukier, oliwę, wbij 5 jajek i zagnieć ciasto. Odstaw na 60 minut w ciepłe miejsce.

Krok 3

Ciasto rozwałkuj, wycinaj szklanką krążki i na środek każdego nakładaj 1 łyżeczkę farszu, zlep formując bułeczki.

Krok 4

Bułeczki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej