Bułki z fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułki z fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

0.5 litra

6 sztuk

1 kilogram

null

0.5 szklanki

10 dekagramów

null

1 łyżka

1 łyżka

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę zalej wodą i odstaw na noc. Następnego dnia ugotuj ją, odcedź i utrzyj. Dodaj mak, sól i cukier puder.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z drożdżami, wlej letnie mleko, posól, dodaj cukier, oliwę, wbij 5 jajek i zagnieć ciasto. Odstaw na 60 minut w ciepłe miejsce.

Krok 3

Ciasto rozwałkuj, wycinaj szklanką krążki i na środek każdego nakładaj 1 łyżeczkę farszu, zlep formując bułeczki.

Krok 4

Bułeczki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Krem z brokułów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej