Bułki z fasoli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bułki z fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

0.5 litra

6 sztuk

1 kilogram

null

0.5 szklanki

10 dekagramów

null

1 łyżka

1 łyżka

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę zalej wodą i odstaw na noc. Następnego dnia ugotuj ją, odcedź i utrzyj. Dodaj mak, sól i cukier puder.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z drożdżami, wlej letnie mleko, posól, dodaj cukier, oliwę, wbij 5 jajek i zagnieć ciasto. Odstaw na 60 minut w ciepłe miejsce.

Krok 3

Ciasto rozwałkuj, wycinaj szklanką krążki i na środek każdego nakładaj 1 łyżeczkę farszu, zlep formując bułeczki.

Krok 4

Bułeczki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bułki z fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej