Panierowane patisony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowane patisony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Patisony obierz ze skórki i pokrój w plastry o grubości około 1 cm. Posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 60 minut.

Krok 2

Patisony odsącz, panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 3

Smaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej