Panierowane patisony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowane patisony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Patisony obierz ze skórki i pokrój w plastry o grubości około 1 cm. Posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 60 minut.

Krok 2

Patisony odsącz, panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 3

Smaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa paprykowa z pulpetami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej