Panierowane patisony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowane patisony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Patisony obierz ze skórki i pokrój w plastry o grubości około 1 cm. Posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 60 minut.

Krok 2

Patisony odsącz, panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 3

Smaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej