
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżeczka
3 sztuki
2 łyżki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Patisony obierz ze skórki i pokrój w plastry o grubości około 1 cm. Posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 60 minut.
Krok 2
Patisony odsącz, panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Krok 3
Smaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej