Panierowane patisony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowane patisony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

2 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Patisony obierz ze skórki i pokrój w plastry o grubości około 1 cm. Posyp Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i odstaw na 60 minut.

Krok 2

Patisony odsącz, panieruj w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Krok 3

Smaż na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowane patisony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chłodnik z rzodkiewki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej