
Składniki
1 szklanka
3 sztuki
2 sztuki
0.8 litra
1 szklanka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj przesianą mąkę z pokruszonymi kostkami Knorr. Jajka rozkłóć w miseczce. Ser pokrój w niewielkie kawałki według uznania.
Krok 2
Kawałki sera panieruj kolejno w mące, rozkłóconym jajku i tartej bułce. Opanierowany ser wstaw do lodówki na 30 minut, aby stwardniał.
Krok 3
W niewielkim garnku rozgrzej olej. Gdy osiągnie odpowiednią temperaturę, wkładaj ostrożnie po kilka kawałków sera i smaż 2-3 minuty, do momentu uzyskania złotego koloru. Podawaj na ciepło z warzywnymi paluszkami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































