Panierowany ser przepis – Zobacz na przepisy.pl

Panierowany ser

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

93 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

0.8 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj przesianą mąkę z pokruszonymi kostkami Knorr. Jajka rozkłóć w miseczce. Ser pokrój w niewielkie kawałki według uznania.

Krok 2

Kawałki sera panieruj kolejno w mące, rozkłóconym jajku i tartej bułce. Opanierowany ser wstaw do lodówki na 30 minut, aby stwardniał.

Krok 3

W niewielkim garnku rozgrzej olej. Gdy osiągnie odpowiednią temperaturę, wkładaj ostrożnie po kilka kawałków sera i smaż 2-3 minuty, do momentu uzyskania złotego koloru. Podawaj na ciepło z warzywnymi paluszkami.

2

Opinie o przepisie

  • Łukasz Pączko

    Łukasz Pączko , 11.03.2020

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pele Pepik

    Pele Pepik , 15.04.2017

    mniam !

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej