Panierowany ser przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowany ser

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

95 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

137 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

0.8 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj przesianą mąkę z pokruszonymi kostkami Knorr. Jajka rozkłóć w miseczce. Ser pokrój w niewielkie kawałki według uznania.

Krok 2

Kawałki sera panieruj kolejno w mące, rozkłóconym jajku i tartej bułce. Opanierowany ser wstaw do lodówki na 30 minut, aby stwardniał.

Krok 3

W niewielkim garnku rozgrzej olej. Gdy osiągnie odpowiednią temperaturę, wkładaj ostrożnie po kilka kawałków sera i smaż 2-3 minuty, do momentu uzyskania złotego koloru. Podawaj na ciepło z warzywnymi paluszkami.

2

Opinie o przepisie

  • Łukasz Pączko

    Łukasz Pączko , 11.03.2020

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pele Pepik

    Pele Pepik , 15.04.2017

    mniam !

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej