Panierowany ser przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowany ser

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
102 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 sztuki

2 sztuki

0.8 litra

1 szklanka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj przesianą mąkę z pokruszonymi kostkami Knorr. Jajka rozkłóć w miseczce. Ser pokrój w niewielkie kawałki według uznania.

Krok 2

Kawałki sera panieruj kolejno w mące, rozkłóconym jajku i tartej bułce. Opanierowany ser wstaw do lodówki na 30 minut, aby stwardniał.

Krok 3

W niewielkim garnku rozgrzej olej. Gdy osiągnie odpowiednią temperaturę, wkładaj ostrożnie po kilka kawałków sera i smaż 2-3 minuty, do momentu uzyskania złotego koloru. Podawaj na ciepło z warzywnymi paluszkami.

2

Opinie o przepisie

  • Łukasz Pączko

    Łukasz Pączko , 11.03.2020

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pele Pepik

    Pele Pepik , 15.04.2017

    mniam !

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wątróbka wieprzowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej