Panierowany ser przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowany ser

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
102 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 sztuki

2 sztuki

0.8 litra

1 szklanka

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj przesianą mąkę z pokruszonymi kostkami Knorr. Jajka rozkłóć w miseczce. Ser pokrój w niewielkie kawałki według uznania.

Krok 2

Kawałki sera panieruj kolejno w mące, rozkłóconym jajku i tartej bułce. Opanierowany ser wstaw do lodówki na 30 minut, aby stwardniał.

Krok 3

W niewielkim garnku rozgrzej olej. Gdy osiągnie odpowiednią temperaturę, wkładaj ostrożnie po kilka kawałków sera i smaż 2-3 minuty, do momentu uzyskania złotego koloru. Podawaj na ciepło z warzywnymi paluszkami.

2

Opinie o przepisie

  • Łukasz Pączko

    Łukasz Pączko , 11.03.2020

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pele Pepik

    Pele Pepik , 15.04.2017

    mniam !

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej