Panierowany ser przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowany ser

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

98 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

0.8 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj przesianą mąkę z pokruszonymi kostkami Knorr. Jajka rozkłóć w miseczce. Ser pokrój w niewielkie kawałki według uznania.

Krok 2

Kawałki sera panieruj kolejno w mące, rozkłóconym jajku i tartej bułce. Opanierowany ser wstaw do lodówki na 30 minut, aby stwardniał.

Krok 3

W niewielkim garnku rozgrzej olej. Gdy osiągnie odpowiednią temperaturę, wkładaj ostrożnie po kilka kawałków sera i smaż 2-3 minuty, do momentu uzyskania złotego koloru. Podawaj na ciepło z warzywnymi paluszkami.

2

Opinie o przepisie

  • Łukasz Pączko

    Łukasz Pączko , 11.03.2020

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pele Pepik

    Pele Pepik , 15.04.2017

    mniam !

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowany ser - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej