
Składniki
250 mililitrów
250 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
6 łyżek
4 sztuki
350 gramów
3 łyżki
125 gramów
300 gramów
200 gramów
150 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj ser z mlekiem, jajkiem, solą i olejem. Następnie do masy dodaj mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i dobrze wyrób.
Krok 2
Ciasto rozwałkuj na stole posypanym mąką. Wyłóż na blachę wysmarowaną margaryną.
Krok 6
Ser, śmietanę i jajka wymieszaj. Dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.
Krok 3
Szczypiorek dokładnie oczyść i posiekaj.
Krok 4
Masę serową wylej na ciasto. Piecz około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.
Krok 5
Boczek, salami i szynkę gotowaną pokrój i ułóż na cieście (wielkość kawałków jest dowolna).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej