
Składniki
250 mililitrów
250 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
6 łyżek
4 sztuki
350 gramów
3 łyżki
125 gramów
300 gramów
200 gramów
150 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj ser z mlekiem, jajkiem, solą i olejem. Następnie do masy dodaj mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i dobrze wyrób.
Krok 2
Ciasto rozwałkuj na stole posypanym mąką. Wyłóż na blachę wysmarowaną margaryną.
Krok 6
Ser, śmietanę i jajka wymieszaj. Dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.
Krok 3
Szczypiorek dokładnie oczyść i posiekaj.
Krok 4
Masę serową wylej na ciasto. Piecz około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.
Krok 5
Boczek, salami i szynkę gotowaną pokrój i ułóż na cieście (wielkość kawałków jest dowolna).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej