Ciasto z boczkiem, salami i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z boczkiem, salami i szynką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

250 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

6 łyżek

4 sztuki

350 gramów

3 łyżki

125 gramów

300 gramów

200 gramów

150 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj ser z mlekiem, jajkiem, solą i olejem. Następnie do masy dodaj mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i dobrze wyrób.

Krok 2

Ciasto rozwałkuj na stole posypanym mąką. Wyłóż na blachę wysmarowaną margaryną.

Krok 6

Ser, śmietanę i jajka wymieszaj. Dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.

Krok 3

Szczypiorek dokładnie oczyść i posiekaj.

Krok 4

Masę serową wylej na ciasto. Piecz około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

Krok 5

Boczek, salami i szynkę gotowaną pokrój i ułóż na cieście (wielkość kawałków jest dowolna).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej