Ciasto z boczkiem, salami i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z boczkiem, salami i szynką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

250 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

6 łyżek

4 sztuki

350 gramów

3 łyżki

125 gramów

300 gramów

200 gramów

150 gramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj ser z mlekiem, jajkiem, solą i olejem. Następnie do masy dodaj mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i dobrze wyrób.

Krok 2

Ciasto rozwałkuj na stole posypanym mąką. Wyłóż na blachę wysmarowaną margaryną.

Krok 6

Ser, śmietanę i jajka wymieszaj. Dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.

Krok 3

Szczypiorek dokładnie oczyść i posiekaj.

Krok 4

Masę serową wylej na ciasto. Piecz około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

Krok 5

Boczek, salami i szynkę gotowaną pokrój i ułóż na cieście (wielkość kawałków jest dowolna).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Śledzie pod pierzynką
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej