Ciasto z boczkiem, salami i szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z boczkiem, salami i szynką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

150 gramów

200 gramów

4 sztuki

300 gramów

1 sztuka

250 mililitrów

6 łyżek

4 sztuki

3 łyżki

350 gramów

1 szczypta

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj ser z mlekiem, jajkiem, solą i olejem. Następnie do masy dodaj mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia i dobrze wyrób.

Krok 2

Ciasto rozwałkuj na stole posypanym mąką. Wyłóż na blachę wysmarowaną margaryną.

Krok 6

Ser, śmietanę i jajka wymieszaj. Dopraw skruszonymi Mini kostkami Czosnek Knorr.

Krok 3

Szczypiorek dokładnie oczyść i posiekaj.

Krok 4

Masę serową wylej na ciasto. Piecz około 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

Krok 5

Boczek, salami i szynkę gotowaną pokrój i ułóż na cieście (wielkość kawałków jest dowolna).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z boczkiem, salami i szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej