
Składniki
750 mililitrów
2 łyżki
4 łyżki
100 gramów
50 gramów
4 łyżki
300 gramów
0.25 łyżeczki
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 180 st. C

Krok 2
Mleko podgrzej w rondelku. Wymieszaj mąkę kukurydziana z wodą i wlej do mleka. Podgrzewaj do momentu, gdy zgęstnieje. Dodaj oba rodzaje sera i mieszaj do momentu, gdy się rozpuszczą. Następnie dodaj majonez Hellmann's i dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Do przygotowanego sosu dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i dopraw pieprzem.

Krok 4
Makaron przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp tarta bułką I wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 30 minut, do momentu zarumienienia. Podawaj z chrupiącą sałatą i ulubionym dressingiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej