
Składniki
100 gramów
200 gramów
200 gramów
400 mililitrów
200 gramów
3 litry
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotujemy 8 minut w 2 litrach wody z dodatkiem łyżeczki soli. Odcedzamy i układamy w naczyniu do zapiekania.

Krok 2
Makaron penne gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w 1 litrze wody z dodatkiem kostki do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Ugotowany makaron dodajemy do warzyw, nieco mieszamy.

Krok 3
Ser trzemy na tarce o grubych oczkach, mieszamy ze śmietaną, rozkruszoną mini kostką czosnek Knorr oraz łyżeczką pieprzu. Powstałym sosem zalewamy makaron z warzywami.

Krok 4
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej