
Składniki
100 gramów
200 gramów
200 gramów
400 mililitrów
200 gramów
3 litry
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotujemy 8 minut w 2 litrach wody z dodatkiem łyżeczki soli. Odcedzamy i układamy w naczyniu do zapiekania.

Krok 2
Makaron penne gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w 1 litrze wody z dodatkiem kostki do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr. Ugotowany makaron dodajemy do warzyw, nieco mieszamy.

Krok 3
Ser trzemy na tarce o grubych oczkach, mieszamy ze śmietaną, rozkruszoną mini kostką czosnek Knorr oraz łyżeczką pieprzu. Powstałym sosem zalewamy makaron z warzywami.

Krok 4
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kostka do makaronu, ryżu i ziemniaków Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej