Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę mieszamy z oliwą i wodą. Zagniatamy ciasto (w zależności od wilgotności mąki dodajemy mniej lub więcej wody – ciasto powinno być zwarte i elastyczne). Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim natłuszczoną formę tarty.

Krok 2

Jajka roztrzepujemy w miseczce z tymiankiem, mieszamy z sosem grzybowym i wylewamy na tartę, wierzch oprószamy tymiankiem.

Krok 3

Zapiekamy 40 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej