Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

49

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 łyżki

0.5 szklanki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę mieszamy z oliwą i wodą. Zagniatamy ciasto (w zależności od wilgotności mąki dodajemy mniej lub więcej wody – ciasto powinno być zwarte i elastyczne). Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim natłuszczoną formę tarty.

Krok 2

Jajka roztrzepujemy w miseczce z tymiankiem, mieszamy z sosem grzybowym i wylewamy na tartę, wierzch oprószamy tymiankiem.

Krok 3

Zapiekamy 40 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej