Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 łyżki

0.5 szklanki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę mieszamy z oliwą i wodą. Zagniatamy ciasto (w zależności od wilgotności mąki dodajemy mniej lub więcej wody – ciasto powinno być zwarte i elastyczne). Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim natłuszczoną formę tarty.

Krok 2

Jajka roztrzepujemy w miseczce z tymiankiem, mieszamy z sosem grzybowym i wylewamy na tartę, wierzch oprószamy tymiankiem.

Krok 3

Zapiekamy 40 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pełnoziarnista tarta grzybowo – śmietanowa z tymiankiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej