Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

734 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

80 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek oraz pieczarki pokrojone w plasterki.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj kiełbasę pokrojoną w plasterki i smaż, aż wszystko zrobi się lekko rumiane.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 3

Krok 4

Teraz wlej na patelnię sos w słoiku Knorr i wszystko dokładnie wymieszaj.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 4

Krok 5

Odcedź makaron i dodaj do sosu.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 5

Krok 6

Całość posyp startym oscypkiem i posiekaną natką pietruszki. Chwilę gotuj i natychmiast podawaj.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej