Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

728 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

80 gramów

400 gramów

4 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek oraz pieczarki pokrojone w plasterki.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj kiełbasę pokrojoną w plasterki i smaż, aż wszystko zrobi się lekko rumiane.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 3

Krok 4

Teraz wlej na patelnię sos w słoiku Knorr i wszystko dokładnie wymieszaj.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 4

Krok 5

Odcedź makaron i dodaj do sosu.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 5

Krok 6

Całość posyp startym oscypkiem i posiekaną natką pietruszki. Chwilę gotuj i natychmiast podawaj.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Sos śmietanowo-grzybowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos śmietanowo-grzybowy Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej