Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem
łatwe
62 osoby zapisały
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
80 gramów
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek oraz pieczarki pokrojone w plasterki.
Krok 3
Po chwili dodaj kiełbasę pokrojoną w plasterki i smaż, aż wszystko zrobi się lekko rumiane.
Krok 4
Teraz wlej na patelnię sos w słoiku Knorr i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Odcedź makaron i dodaj do sosu.
Krok 6
Całość posyp startym oscypkiem i posiekaną natką pietruszki. Chwilę gotuj i natychmiast podawaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej