Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
750 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

150 gramów

1 opakowanie

0.5 pęczka

400 gramów

80 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek oraz pieczarki pokrojone w plasterki.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj kiełbasę pokrojoną w plasterki i smaż, aż wszystko zrobi się lekko rumiane.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 3

Krok 4

Teraz wlej na patelnię sos w słoiku Knorr i wszystko dokładnie wymieszaj.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 4

Krok 5

Odcedź makaron i dodaj do sosu.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 5

Krok 6

Całość posyp startym oscypkiem i posiekaną natką pietruszki. Chwilę gotuj i natychmiast podawaj.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.