Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
750 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

150 gramów

1 opakowanie

0.5 pęczka

400 gramów

80 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek oraz pieczarki pokrojone w plasterki.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj kiełbasę pokrojoną w plasterki i smaż, aż wszystko zrobi się lekko rumiane.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 3

Krok 4

Teraz wlej na patelnię sos w słoiku Knorr i wszystko dokładnie wymieszaj.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 4

Krok 5

Odcedź makaron i dodaj do sosu.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 5

Krok 6

Całość posyp startym oscypkiem i posiekaną natką pietruszki. Chwilę gotuj i natychmiast podawaj.

Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem

Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.