Świderki z grzybami, kiełbasą i oscypkiem
łatwe
79 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
150 gramów
1 opakowanie
0.5 pęczka
400 gramów
80 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek na opakowaniu producenta.

Krok 2
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek oraz pieczarki pokrojone w plasterki.

Krok 3
Po chwili dodaj kiełbasę pokrojoną w plasterki i smaż, aż wszystko zrobi się lekko rumiane.

Krok 4
Teraz wlej na patelnię sos w słoiku Knorr i wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Odcedź makaron i dodaj do sosu.

Krok 6
Całość posyp startym oscypkiem i posiekaną natką pietruszki. Chwilę gotuj i natychmiast podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej