
Składniki
400 gramów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
3 sztuki
3 łyżki
150 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
W rondlu rozgrzej masło, dodaj marchewkę i odrobinę wody. Duś do momentu miękkości marchwi.
Krok 3
Z sera, cukru, mleka jaj utrzyj masę serową.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wlej połowę masy serowej, dodaj marchew i wylej resztę masy serowej.
Krok 5
Wstaw do nagrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni i piecz 15 minut. Na koniec polej syropem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej