Zapiekanka serowo-marchewkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka serowo-marchewkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

3 sztuki

3 łyżki

150 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

W rondlu rozgrzej masło, dodaj marchewkę i odrobinę wody. Duś do momentu miękkości marchwi.

Krok 3

Z sera, cukru, mleka jaj utrzyj masę serową.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wlej połowę masy serowej, dodaj marchew i wylej resztę masy serowej.

Krok 5

Wstaw do nagrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni i piecz 15 minut. Na koniec polej syropem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka serowo-marchewkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka serowo-marchewkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka serowo-marchewkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka serowo-marchewkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka serowo-marchewkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka serowo-marchewkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka serowo-marchewkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka serowo-marchewkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej