Zapiekanka serowo-marchewkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka serowo-marchewkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

3 sztuki

3 łyżki

150 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

W rondlu rozgrzej masło, dodaj marchewkę i odrobinę wody. Duś do momentu miękkości marchwi.

Krok 3

Z sera, cukru, mleka jaj utrzyj masę serową.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wlej połowę masy serowej, dodaj marchew i wylej resztę masy serowej.

Krok 5

Wstaw do nagrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni i piecz 15 minut. Na koniec polej syropem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka serowo-marchewkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka serowo-marchewkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka serowo-marchewkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka serowo-marchewkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka serowo-marchewkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka serowo-marchewkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka serowo-marchewkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka serowo-marchewkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej