
Składniki
400 gramów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
3 sztuki
3 łyżki
150 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
W rondlu rozgrzej masło, dodaj marchewkę i odrobinę wody. Duś do momentu miękkości marchwi.
Krok 3
Z sera, cukru, mleka jaj utrzyj masę serową.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wlej połowę masy serowej, dodaj marchew i wylej resztę masy serowej.
Krok 5
Wstaw do nagrzanego piekarnika o temperaturze 200 stopni i piecz 15 minut. Na koniec polej syropem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej