
Składniki
1 opakowanie
0.75 szklanki
4 sztuki
3 łyżki
0.5 sztuki
500 gramów
800 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al. Dente
Krok 2
Jajka ubij z cukrem wymieszanym z cukrem wanilinowym i dodaj 0,5 kostki masła.
Krok 3
Do masy dodaj twaróg i rodzynki i dobrze wymieszaj.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i wyłóż połowę makaronu, potem warstwę masy twarogowej i na wierzch wyłóż resztę makaronu.
Krok 5
Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz 35 minut. Po upieczeniu wierzch polej śmietana wymieszaną z łyżką cukru.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej