Zapiekanka makaronowa z twarogiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Zapiekanka z makaronu i twarogu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.75 szklanki

4 sztuki

3 łyżki

0.5 sztuki

500 gramów

800 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al. Dente

Krok 2

Jajka ubij z cukrem wymieszanym z cukrem wanilinowym i dodaj 0,5 kostki masła.

Krok 3

Do masy dodaj twaróg i rodzynki i dobrze wymieszaj.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i wyłóż połowę makaronu, potem warstwę masy twarogowej i na wierzch wyłóż resztę makaronu.

Krok 5

Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz 35 minut. Po upieczeniu wierzch polej śmietana wymieszaną z łyżką cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej