
Składniki
1 opakowanie
0.75 szklanki
4 sztuki
3 łyżki
0.5 sztuki
500 gramów
800 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al. Dente
Krok 2
Jajka ubij z cukrem wymieszanym z cukrem wanilinowym i dodaj 0,5 kostki masła.
Krok 3
Do masy dodaj twaróg i rodzynki i dobrze wymieszaj.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i wyłóż połowę makaronu, potem warstwę masy twarogowej i na wierzch wyłóż resztę makaronu.
Krok 5
Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz 35 minut. Po upieczeniu wierzch polej śmietana wymieszaną z łyżką cukru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej