
Składniki
1 opakowanie
0.75 szklanki
4 sztuki
3 łyżki
0.5 sztuki
500 gramów
800 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al. Dente
Krok 2
Jajka ubij z cukrem wymieszanym z cukrem wanilinowym i dodaj 0,5 kostki masła.
Krok 3
Do masy dodaj twaróg i rodzynki i dobrze wymieszaj.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i wyłóż połowę makaronu, potem warstwę masy twarogowej i na wierzch wyłóż resztę makaronu.
Krok 5
Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz 35 minut. Po upieczeniu wierzch polej śmietana wymieszaną z łyżką cukru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej