Zapiekanka z makaronu i twarogu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.75 szklanki

4 sztuki

3 łyżki

0.5 sztuki

500 gramów

800 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al. Dente

Krok 2

Jajka ubij z cukrem wymieszanym z cukrem wanilinowym i dodaj 0,5 kostki masła.

Krok 3

Do masy dodaj twaróg i rodzynki i dobrze wymieszaj.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i wyłóż połowę makaronu, potem warstwę masy twarogowej i na wierzch wyłóż resztę makaronu.

Krok 5

Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz 35 minut. Po upieczeniu wierzch polej śmietana wymieszaną z łyżką cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
20 osób ogląda przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej