Zapiekanka makaronowa z twarogiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Zapiekanka z makaronu i twarogu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.75 szklanki

4 sztuki

3 łyżki

0.5 sztuki

500 gramów

800 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al. Dente

Krok 2

Jajka ubij z cukrem wymieszanym z cukrem wanilinowym i dodaj 0,5 kostki masła.

Krok 3

Do masy dodaj twaróg i rodzynki i dobrze wymieszaj.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i wyłóż połowę makaronu, potem warstwę masy twarogowej i na wierzch wyłóż resztę makaronu.

Krok 5

Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz 35 minut. Po upieczeniu wierzch polej śmietana wymieszaną z łyżką cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z makaronu i twarogu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej