
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
200 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
30 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Okrągłą formę do pieczenia posmaruj margaryną. Następnie wyłóż ciastem francuskim i ponakłuwaj widelcem. Piecz 10 minut w piekarniku w 200 °C.
Krok 2
Pory umyj, pokrój w 2-3 cm długości kawałki i sparz krótko we wrzącej wodzie.
Krok 3
Piersi pokrój w grubą kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie, oprósz solą i pieprzem.
Krok 4
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr wymieszaj z wodą oraz śmietaną i zagotuj.
Krok 5
Pora oraz mięso ułóż w formie z zapieczonym spodem. Następnie wlej przygotowany sos Knorr. Całość posyp parmezanem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25-30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej