
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
200 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
30 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Okrągłą formę do pieczenia posmaruj margaryną. Następnie wyłóż ciastem francuskim i ponakłuwaj widelcem. Piecz 10 minut w piekarniku w 200 °C.
Krok 2
Pory umyj, pokrój w 2-3 cm długości kawałki i sparz krótko we wrzącej wodzie.
Krok 3
Piersi pokrój w grubą kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie, oprósz solą i pieprzem.
Krok 4
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr wymieszaj z wodą oraz śmietaną i zagotuj.
Krok 5
Pora oraz mięso ułóż w formie z zapieczonym spodem. Następnie wlej przygotowany sos Knorr. Całość posyp parmezanem i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25-30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej