Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KREWETKAMI I TUŃCZYKIEM to porządne, solidne danie dla wszystkich, którzy nie przepadają za mięsem, ale też nie są ortodoksyjnymi wegetarianami. Ale mięsożercom od czasu do czasu też nie zaszkodzi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej