Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
17 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KREWETKAMI I TUŃCZYKIEM to porządne, solidne danie dla wszystkich, którzy nie przepadają za mięsem, ale też nie są ortodoksyjnymi wegetarianami. Ale mięsożercom od czasu do czasu też nie zaszkodzi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka makaronowa z krewetkami i tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej