
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
3 sztuki
6 sztuk
1 szczypta
1 łyżka
80 gramów
50 gramów
50 gramów
3 sztuki
50 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w plastry o boku ok. 1cm. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej olej, wrzuć ziemniaki. Gdy ziemniaki zmiękną i zaczną się przyrumieniać dodaj cebulę, czosnek i surimi.
Krok 3
Dorzuć groszek z marchewką, bób, kukurydzę konserwową i pokrojone w plastry pieczarki i smaż całość jeszcze jakieś 2 minuty.
Krok 4
Jajka wbij do miski, dodaj 2 łyżki pokrojonych pomidorów z puszki, zioła prowansalskie, pieprz, sól, majeranek. Całość dokładnie wymieszaj i wlej na patelnię.
Krok 5
Tortillę włóż do piekarnika i piecz około 15 minut.
Krok 6
Wyciągnij, posyp serem żółtym i zapiecz jeszcze przez 15 minut.

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























