
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 kilogram
1 sztuka
1 puszka
150 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Drobno pokrój pora. Przetnij kapustę na pół. Wstaw do garnka z wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut. Odlej wodę, pozostaw do ochłodzenia, a następnie podziel na pojedyncze liście. Lekko spłaszcz liście wycinając twardy głąb.
Krok 2
Na średnim ogniu podduś pora w 1 łyżce olej przez 2-3 minuty. Dodaj mięso i smaż przez 3 minuty. Dodaj pomidory i Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne. Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Krok 3
Natłuść formę do pieczenia. Rozłóż warstwę liści kapusty. Rozprowadź 1/3 mięsnego farszu i przykryj kolejną warstwą liści kapusty. Powtórz czynność dwukrotnie. Zakończ warstwą kapusty. Całość posyp tartą mozzarellą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 30 minut do momentu gdy ser roztopi się i zarumieni. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw na 10 minut przed podaniem - lazanię będzie łatwiej pokroić.

Dobra rada:
Do lazanii dodaj warstwę twarogu lub sera ricotta wymieszanego z jajkiem i natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Farmerska lazania
Farmerska lazania zamiast płatów makaronu ma chrupkie I soczyste liści kapusty. W połączeniu z mięsnym sosem bolognese tworzy wyjątkowy smakowitą kompozycję.


































