Farmerska lazania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farmerska lazania

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
205 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

208 osób wydrukowało

Pobierz pdf

381 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 kilogram

1 sztuka

1 puszka

150 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Drobno pokrój pora. Przetnij kapustę na pół. Wstaw do garnka z wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut. Odlej wodę, pozostaw do ochłodzenia, a następnie podziel na pojedyncze liście. Lekko spłaszcz liście wycinając twardy głąb.

Krok 2

Na średnim ogniu podduś pora w 1 łyżce olej przez 2-3 minuty. Dodaj mięso i smaż przez 3 minuty. Dodaj pomidory i Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne. Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Krok 3

Natłuść formę do pieczenia. Rozłóż warstwę liści kapusty. Rozprowadź 1/3 mięsnego farszu i przykryj kolejną warstwą liści kapusty. Powtórz czynność dwukrotnie. Zakończ warstwą kapusty. Całość posyp tartą mozzarellą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 30 minut do momentu gdy ser roztopi się i zarumieni. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw na 10 minut przed podaniem - lazanię będzie łatwiej pokroić.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do lazanii dodaj warstwę twarogu lub sera ricotta wymieszanego z jajkiem i natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Farmerska lazaniaFarmerska lazania

Farmerska lazania zamiast płatów makaronu ma chrupkie I soczyste liści kapusty. W połączeniu z mięsnym sosem bolognese tworzy wyjątkowy smakowitą kompozycję.