Farmerska lazania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farmerska lazania

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

182 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

190 osób wydrukowało

Pobierz pdf

339 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 kilogram

1 sztuka

1 puszka

150 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Drobno pokrój pora. Przetnij kapustę na pół. Wstaw do garnka z wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut. Odlej wodę, pozostaw do ochłodzenia, a następnie podziel na pojedyncze liście. Lekko spłaszcz liście wycinając twardy głąb.

Krok 2

Na średnim ogniu podduś pora w 1 łyżce olej przez 2-3 minuty. Dodaj mięso i smaż przez 3 minuty. Dodaj pomidory i Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne. Wymieszaj, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Krok 3

Natłuść formę do pieczenia. Rozłóż warstwę liści kapusty. Rozprowadź 1/3 mięsnego farszu i przykryj kolejną warstwą liści kapusty. Powtórz czynność dwukrotnie. Zakończ warstwą kapusty. Całość posyp tartą mozzarellą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 30 minut do momentu gdy ser roztopi się i zarumieni. Po wyjęciu z piekarnika pozostaw na 10 minut przed podaniem - lazanię będzie łatwiej pokroić.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do lazanii dodaj warstwę twarogu lub sera ricotta wymieszanego z jajkiem i natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farmerska lazania - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Farmerska lazaniaFarmerska lazania

Farmerska lazania zamiast płatów makaronu ma chrupkie I soczyste liści kapusty. W połączeniu z mięsnym sosem bolognese tworzy wyjątkowy smakowitą kompozycję.