Ryba w sosie koperkowo-serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w sosie koperkowo-serowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę (miruna, panga lub inna) rozmrażamy.

Krok 2

Śmietanę mieszamy z fixem, tartym serem i rozkruszonymi kostkami czosnkowymi.

Krok 3

Dno naczynia żaroodpornego smarunemy cienką warstwą sosu, na której układamy rybę. Całość przykrywamy resztą sosu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C.

Krok 4

Zapiekamy 30 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej