
Składniki
300 mililitrów
1 szklanka
2 sztuki
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę (miruna, panga lub inna) rozmrażamy.
Krok 2
Śmietanę mieszamy z fixem, tartym serem i rozkruszonymi kostkami czosnkowymi.
Krok 3
Dno naczynia żaroodpornego smarunemy cienką warstwą sosu, na której układamy rybę. Całość przykrywamy resztą sosu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C.
Krok 4
Zapiekamy 30 minut. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej