Ryba w sosie koperkowo-serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w sosie koperkowo-serowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

1 szklanka

2 sztuki

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę (miruna, panga lub inna) rozmrażamy.

Krok 2

Śmietanę mieszamy z fixem, tartym serem i rozkruszonymi kostkami czosnkowymi.

Krok 3

Dno naczynia żaroodpornego smarunemy cienką warstwą sosu, na której układamy rybę. Całość przykrywamy resztą sosu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C.

Krok 4

Zapiekamy 30 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej