Ryba w sosie koperkowo-serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w sosie koperkowo-serowym

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 szklanka

300 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę (miruna, panga lub inna) rozmrażamy.

Krok 2

Śmietanę mieszamy z fixem, tartym serem i rozkruszonymi kostkami czosnkowymi.

Krok 3

Dno naczynia żaroodpornego smarunemy cienką warstwą sosu, na której układamy rybę. Całość przykrywamy resztą sosu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C.

Krok 4

Zapiekamy 30 minut. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w sosie koperkowo-serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej