Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 opakowanie
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
4 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę przypraw solą oraz pieprzem. Usmaż na złoty kolor z dwóch stron.

Krok 2
Por pokrój w talarki i smaż na oliwie do momentu, gdy się zeszkli.

Krok 3
Rybę połóż na blachę, wyłóż na nią przygotowany por.

Krok 4
Wymieszaj wodę ze śmietaną i z mieszanką Knorr Naturalnie smaczne do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym i polej nią rybę z porem.

Krok 5
Włóż rybę do piekarnika nagrzanego do 160 °C i piecz przez 10 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dorsz pieczony z porem - VIDEO
W kuchni czujesz się jak ryba w wodzie? Świetnie się składa! Dorsz pieczony z porem to doskonały sposób na pyszne, pożywne oraz zdrowe danie, któremu wprost trudno będzie się oprzeć. Gwarantujemy, że ten przepis na dłużej zagości w Twoim menu.
Dla kogo?
Dorsz pieczony w porach bez wątpienia zasmakuje miłośnikom ryb serwowanych pod każdą postacią. Delikatne rybne filety, podane w towarzystwie pora i zanurzone w kremowym śmietanowo - ziołowym sosie sprawią, że nie będziesz mógł odejść od stołu. Palce lizać!
Na jaką okazję?
A to Ci rybka! Dania z rybnym dodatkiem znakomicie odnajdą się w roli codziennego posiłku, jak również wykwintniejszego obiadu.
Czy wiesz, że?
Początkowo por traktowany był jako warzywo przeznaczone dla ludzi ubogich. Swoją karierę rozpoczął dopiero za sprawą wysmakowanej kuchni francuskiej. Dzięki niej zyskał grono zagorzałych wielbicieli na całym świecie. Szykowny jegomość!
Dla urozmaicenia:
Zamiast filetów z dorsza możesz użyć tych z mniej popularnego witlinka. Ryba ma białe i delikatne mięso oraz mniej intensywny zapach podczas smażenia.