Dorsz pieczony z porem video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz pieczony z porem - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

92

225 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

971 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2586 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

4 łyżki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę przypraw solą oraz pieprzem. Usmaż na złoty kolor z dwóch stron.

Dorsz pieczony z porem - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Por pokrój w talarki i smaż na oliwie do momentu, gdy się zeszkli.

Dorsz pieczony z porem - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Rybę połóż na blachę, wyłóż na nią przygotowany por.

Dorsz pieczony z porem - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj wodę ze śmietaną i z mieszanką Knorr Naturalnie smaczne do kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym i polej nią rybę z porem.

Dorsz pieczony z porem - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Włóż rybę do piekarnika nagrzanego do 160 °C i piecz przez 10 minut.

Dorsz pieczony z porem - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz pieczony z porem - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dorsz pieczony z porem - VIDEODorsz pieczony z porem - VIDEO

W kuchni czujesz się jak ryba w wodzie? Świetnie się składa! Dorsz pieczony z porem to doskonały sposób na pyszne, pożywne oraz zdrowe danie, któremu wprost trudno będzie się oprzeć. Gwarantujemy, że ten przepis na dłużej zagości w Twoim menu.

Dla kogo?

Dorsz pieczony w porach bez wątpienia zasmakuje miłośnikom ryb serwowanych pod każdą postacią. Delikatne rybne filety, podane w towarzystwie pora i zanurzone w kremowym śmietanowo - ziołowym sosie sprawią, że nie będziesz mógł odejść od stołu. Palce lizać!

Na jaką okazję?

A to Ci rybka! Dania z rybnym dodatkiem znakomicie odnajdą się w roli codziennego posiłku, jak również wykwintniejszego obiadu.

Czy wiesz, że?

Początkowo por traktowany był jako warzywo przeznaczone dla ludzi ubogich. Swoją karierę rozpoczął dopiero za sprawą wysmakowanej kuchni francuskiej. Dzięki niej zyskał grono zagorzałych wielbicieli na całym świecie. Szykowny jegomość!

Dla urozmaicenia:

Zamiast filetów z dorsza możesz użyć tych z mniej popularnego witlinka. Ryba ma białe i delikatne mięso oraz mniej intensywny zapach podczas smażenia.