
Składniki
1 sztuka
null
null
0.7 szklanki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety namocz w mleku na 2 godziny.
Krok 2
Warzywa i owoce obierz i posiekaj w drobniutką kostkę.
Krok 3
Wymieszaj, skrop sokiem z cytryny, dodaj majonez i dopraw do smaku.
Krok 4
Filety osusz i przetnij na pojedyncze paski, zwijaj je w ruloniki i układaj spięte wykałaczkami na półmisku.
Krok 5
Napełnij ryby sałatką, resztę rozłóż po bokach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej