Pomarańczowe śledzie z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowe śledzie z cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

0.7 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety namocz w mleku na 2 godziny.

Krok 2

Warzywa i owoce obierz i posiekaj w drobniutką kostkę.

Krok 3

Wymieszaj, skrop sokiem z cytryny, dodaj majonez i dopraw do smaku.

Krok 4

Filety osusz i przetnij na pojedyncze paski, zwijaj je w ruloniki i układaj spięte wykałaczkami na półmisku.

Krok 5

Napełnij ryby sałatką, resztę rozłóż po bokach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej