Pomarańczowe śledzie z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowe śledzie z cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

0.7 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety namocz w mleku na 2 godziny.

Krok 2

Warzywa i owoce obierz i posiekaj w drobniutką kostkę.

Krok 3

Wymieszaj, skrop sokiem z cytryny, dodaj majonez i dopraw do smaku.

Krok 4

Filety osusz i przetnij na pojedyncze paski, zwijaj je w ruloniki i układaj spięte wykałaczkami na półmisku.

Krok 5

Napełnij ryby sałatką, resztę rozłóż po bokach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej