Pomarańczowe śledzie z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomarańczowe śledzie z cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

0.7 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety namocz w mleku na 2 godziny.

Krok 2

Warzywa i owoce obierz i posiekaj w drobniutką kostkę.

Krok 3

Wymieszaj, skrop sokiem z cytryny, dodaj majonez i dopraw do smaku.

Krok 4

Filety osusz i przetnij na pojedyncze paski, zwijaj je w ruloniki i układaj spięte wykałaczkami na półmisku.

Krok 5

Napełnij ryby sałatką, resztę rozłóż po bokach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomarańczowe śledzie z cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej