
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżeczka
3 sztuki
1 sztuka
500 gramów
0.5 opakowania
1 szczypta
1 sztuka
3 sztuki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieso smaże na oliwie, dorzucam posiekany czosnek i cebulę, przesmażam razem. Dodaję sól, pieprz i oregano. Do mięsa wlewam sos i mieszam razem. Bazylię siekam drobno i dorzucam do mięsnego sosu. Na koniec dodaje 1/2 puszki kukurydzy.
Krok 2
Naczynie żaroodporne (najlepiej okrągłe) smaruję olejem, na dno układam placek tortilli, na wykładam 1/2 sosu z mięsem, posypuje startym serem, przykrywam kolejnym plackiem, na to 1/2 sosu z mięsem i ponawiam ser i jako ostatni kładę placek, który z wierzchu tylko smaruję resztą sosu i posypuje serem.
Krok 3
Naczynie laduje w piekarniku w 180st na 20 minut gdzie ser się stopi i ładnie zapiecze. Po wyjęciu kroje na porcje i dekoruje bazylią
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej