Tort włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort włoski

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

500 gramów

0.5 opakowania

1 szczypta

1 sztuka

3 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieso smaże na oliwie, dorzucam posiekany czosnek i cebulę, przesmażam razem. Dodaję sól, pieprz i oregano. Do mięsa wlewam sos i mieszam razem. Bazylię siekam drobno i dorzucam do mięsnego sosu. Na koniec dodaje 1/2 puszki kukurydzy.

Krok 2

Naczynie żaroodporne (najlepiej okrągłe) smaruję olejem, na dno układam placek tortilli, na wykładam 1/2 sosu z mięsem, posypuje startym serem, przykrywam kolejnym plackiem, na to 1/2 sosu z mięsem i ponawiam ser i jako ostatni kładę placek, który z wierzchu tylko smaruję resztą sosu i posypuje serem.

Krok 3

Naczynie laduje w piekarniku w 180st na 20 minut gdzie ser się stopi i ładnie zapiecze. Po wyjęciu kroje na porcje i dekoruje bazylią

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort włoski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej