Kieszonki drobiowe z suszonymi pomidorami, serem | Przepisy.pl pixel

Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

4 sztuki

2 plastry

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i przeciąć na dwie mniej więcej równe części. Każdą część naciąć w poprzek tak aby utworzyć kieszonkę- uważać by nie przeciąć do końca.

Krok 2

Do kieszonek włożyć odrobinę posiekanego czosnku, po plasterku żółtego sera oraz posiekane i wymieszane ze smażoną cebulką w mini kostkach Knorr suszone pomidory. Kieszonki spiąć wykałaczkami, posypać solą i pieprzem oraz przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 3

Kieszonki smażyć na złocisto na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej