Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami
średnie
21 osób zapisało

Składniki
300 gramów
4 sztuki
2 plastry
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i przeciąć na dwie mniej więcej równe części. Każdą część naciąć w poprzek tak aby utworzyć kieszonkę- uważać by nie przeciąć do końca.
Krok 2
Do kieszonek włożyć odrobinę posiekanego czosnku, po plasterku żółtego sera oraz posiekane i wymieszane ze smażoną cebulką w mini kostkach Knorr suszone pomidory. Kieszonki spiąć wykałaczkami, posypać solą i pieprzem oraz przyprawą do złotego kurczaka Knorr.
Krok 3
Kieszonki smażyć na złocisto na oleju.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej