Kieszonki drobiowe z suszonymi pomidorami, serem | Przepisy.pl pixel

Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

24 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

4 sztuki

2 plastry

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i przeciąć na dwie mniej więcej równe części. Każdą część naciąć w poprzek tak aby utworzyć kieszonkę- uważać by nie przeciąć do końca.

Krok 2

Do kieszonek włożyć odrobinę posiekanego czosnku, po plasterku żółtego sera oraz posiekane i wymieszane ze smażoną cebulką w mini kostkach Knorr suszone pomidory. Kieszonki spiąć wykałaczkami, posypać solą i pieprzem oraz przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 3

Kieszonki smażyć na złocisto na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej