Kieszonki drobiowe z suszonymi pomidorami, serem | Przepisy.pl pixel

Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

4 sztuki

2 plastry

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i przeciąć na dwie mniej więcej równe części. Każdą część naciąć w poprzek tak aby utworzyć kieszonkę- uważać by nie przeciąć do końca.

Krok 2

Do kieszonek włożyć odrobinę posiekanego czosnku, po plasterku żółtego sera oraz posiekane i wymieszane ze smażoną cebulką w mini kostkach Knorr suszone pomidory. Kieszonki spiąć wykałaczkami, posypać solą i pieprzem oraz przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 3

Kieszonki smażyć na złocisto na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej