Kieszonki drobiowe z suszonymi pomidorami, serem | Przepisy.pl pixel

Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

24 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

4 sztuki

2 plastry

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i przeciąć na dwie mniej więcej równe części. Każdą część naciąć w poprzek tak aby utworzyć kieszonkę- uważać by nie przeciąć do końca.

Krok 2

Do kieszonek włożyć odrobinę posiekanego czosnku, po plasterku żółtego sera oraz posiekane i wymieszane ze smażoną cebulką w mini kostkach Knorr suszone pomidory. Kieszonki spiąć wykałaczkami, posypać solą i pieprzem oraz przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 3

Kieszonki smażyć na złocisto na oleju.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kieszonki drobiowe z żółtym serem i suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Męskie placki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej