PRZEPISY.PL
Ryba po grecku - autor: Anna Włodarczyk

Ryba po grecku

  • 90
  • 4
  • Średnie
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • filety z tilapii4 szt
  • marchew1 kg
  • biała część pora 1 szt
  • koncentrat pomidorowy2 łyżki
  • pieprz mielony1 łyżeczka
  • Krok 1

    Filety z tilapii posypujemy solą, kolendrą, skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą. Smażymy na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. Wykładamy usmażonymi filetami dno dużego płaskiego naczynia.
  • Krok 2

    Marchew obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach. Por drobno siekamy. Podsmażamy warzywa na oliwie.
  • Krok 3

    Bulionetkę Domową Warzywną Knorr rozprowadzamy w 0,5 l gorącej wody. Powstałym bulionem podlewamy warzywa. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz pieprz mielony. Dokładnie mieszamy i dusimy przez ok. 10 minut.
  • Krok 4

    Podduszone na wolnym ogniu warzywa wykładamy na warstwę z ryby. Ostudzone danie wstawiamy na kilka godzin do lodówki i możemy podawać.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka warzywna KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

57
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
142
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
219
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
947
osób dodało do Mniamlisty
45''
6
Łatwe