
Składniki
null
null
2 łyżki
2 łyżki
null
2 sztuki
1 kilogram
6 łyżek
2 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj, pokrój na dzwonka i ugotuj w wodzie razem z kostkami rosołowymi Knorra.
Krok 2
Gdy będzie miękka osącz i przełóż do przygotowanego naczynia do zapiekania.
Krok 3
Cukier zrumień na patelni, podlej odrobiną wody i zagotuj.
Krok 4
Pozostałym po gotowaniu wywarem rozprowadź zasmażkę z mąki i dolej wino, dodaj pokruszone pierniczki, rozgotuj, zmiksuj i wymieszaj z masą karmelową.
Krok 5
Dopraw do smaku sokiem z cytryny i cukrem, wrzuć do środka rodzynki i posiekane migdały.
Krok 6
Zalej przygotowanym sosem rybę i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































