
Składniki
null
null
2 łyżki
2 łyżki
null
2 sztuki
1 kilogram
6 łyżek
2 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj, pokrój na dzwonka i ugotuj w wodzie razem z kostkami rosołowymi Knorra.
Krok 2
Gdy będzie miękka osącz i przełóż do przygotowanego naczynia do zapiekania.
Krok 3
Cukier zrumień na patelni, podlej odrobiną wody i zagotuj.
Krok 4
Pozostałym po gotowaniu wywarem rozprowadź zasmażkę z mąki i dolej wino, dodaj pokruszone pierniczki, rozgotuj, zmiksuj i wymieszaj z masą karmelową.
Krok 5
Dopraw do smaku sokiem z cytryny i cukrem, wrzuć do środka rodzynki i posiekane migdały.
Krok 6
Zalej przygotowanym sosem rybę i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej