Smaczny karp z bakaliami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny karp z bakaliami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

2 łyżki

null

2 sztuki

1 kilogram

6 łyżek

2 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj, pokrój na dzwonka i ugotuj w wodzie razem z kostkami rosołowymi Knorra.

Krok 2

Gdy będzie miękka osącz i przełóż do przygotowanego naczynia do zapiekania.

Krok 3

Cukier zrumień na patelni, podlej odrobiną wody i zagotuj.

Krok 4

Pozostałym po gotowaniu wywarem rozprowadź zasmażkę z mąki i dolej wino, dodaj pokruszone pierniczki, rozgotuj, zmiksuj i wymieszaj z masą karmelową.

Krok 5

Dopraw do smaku sokiem z cytryny i cukrem, wrzuć do środka rodzynki i posiekane migdały.

Krok 6

Zalej przygotowanym sosem rybę i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa rybna z karpia
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej