Smaczny karp z bakaliami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny karp z bakaliami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

2 łyżki

null

2 sztuki

1 kilogram

6 łyżek

2 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj, pokrój na dzwonka i ugotuj w wodzie razem z kostkami rosołowymi Knorra.

Krok 2

Gdy będzie miękka osącz i przełóż do przygotowanego naczynia do zapiekania.

Krok 3

Cukier zrumień na patelni, podlej odrobiną wody i zagotuj.

Krok 4

Pozostałym po gotowaniu wywarem rozprowadź zasmażkę z mąki i dolej wino, dodaj pokruszone pierniczki, rozgotuj, zmiksuj i wymieszaj z masą karmelową.

Krok 5

Dopraw do smaku sokiem z cytryny i cukrem, wrzuć do środka rodzynki i posiekane migdały.

Krok 6

Zalej przygotowanym sosem rybę i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet polski
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej