
Składniki
null
null
2 łyżki
2 łyżki
null
2 sztuki
1 kilogram
6 łyżek
2 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj, pokrój na dzwonka i ugotuj w wodzie razem z kostkami rosołowymi Knorra.
Krok 2
Gdy będzie miękka osącz i przełóż do przygotowanego naczynia do zapiekania.
Krok 3
Cukier zrumień na patelni, podlej odrobiną wody i zagotuj.
Krok 4
Pozostałym po gotowaniu wywarem rozprowadź zasmażkę z mąki i dolej wino, dodaj pokruszone pierniczki, rozgotuj, zmiksuj i wymieszaj z masą karmelową.
Krok 5
Dopraw do smaku sokiem z cytryny i cukrem, wrzuć do środka rodzynki i posiekane migdały.
Krok 6
Zalej przygotowanym sosem rybę i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej