Smaczny karp z bakaliami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Smaczny karp z bakaliami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

2 łyżki

2 łyżki

null

2 sztuki

1 kilogram

6 łyżek

2 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wypatroszoną i oczyszczoną rybę umyj, pokrój na dzwonka i ugotuj w wodzie razem z kostkami rosołowymi Knorra.

Krok 2

Gdy będzie miękka osącz i przełóż do przygotowanego naczynia do zapiekania.

Krok 3

Cukier zrumień na patelni, podlej odrobiną wody i zagotuj.

Krok 4

Pozostałym po gotowaniu wywarem rozprowadź zasmażkę z mąki i dolej wino, dodaj pokruszone pierniczki, rozgotuj, zmiksuj i wymieszaj z masą karmelową.

Krok 5

Dopraw do smaku sokiem z cytryny i cukrem, wrzuć do środka rodzynki i posiekane migdały.

Krok 6

Zalej przygotowanym sosem rybę i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny karp z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej