Kaczka z brzoskwiniami

i i cynamonem

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

10

76 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

12 listki

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

500 gramów

0.25 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaczkę włóż do rondla i wlej tyle gorącej wody, by ją częściowo przykryła. Dodaj liście laurowe, rozmaryn i szałwię, posól do smaku, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 1/2 godz.

Kaczka z brzoskwiniami - Krok 1

Krok 2

Wyjmij kaczkę na deskę, obierz ze skóry i kości. Mięso pokrój na kawałki. Wywar przestudź, odtłuść i przecedź.

Kaczka z brzoskwiniami - Krok 2

Krok 3

Obrane ze skórki i pozbawione pestek brzoskwinie pokrój w ósemki. Włóż na patelnię na rozgrzane masło i duś ok. 5 min.; w połowie przewracając na drugą stronę i posypując cynamonem.

Kaczka z brzoskwiniami - Krok 3

Krok 4

Przełóż brzoskwinie do rondla z kaczką. Na patelnię po smażeniu brzoskwiń wlej odrobinę wody i wywaru, i zagotuj. Polej tym brzoskwinie i kaczkę w rondlu. Gotuj je jeszcze przez 2-3 min., a potem przełóż na wygrzany półmisek i podawaj.

Kaczka z brzoskwiniami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej