Kaczka z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka z brzoskwiniami

i i cynamonem

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

10

heart
77 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

98 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

12 listki

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

500 gramów

0.25 łyżeczki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaczkę włóż do rondla i wlej tyle gorącej wody, by ją częściowo przykryła. Dodaj liście laurowe, rozmaryn i szałwię, posól do smaku, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 1/2 godz.

Kaczka z brzoskwiniami - Krok 1

Krok 2

Wyjmij kaczkę na deskę, obierz ze skóry i kości. Mięso pokrój na kawałki. Wywar przestudź, odtłuść i przecedź.

Kaczka z brzoskwiniami - Krok 2

Krok 3

Obrane ze skórki i pozbawione pestek brzoskwinie pokrój w ósemki. Włóż na patelnię na rozgrzane masło i duś ok. 5 min.; w połowie przewracając na drugą stronę i posypując cynamonem.

Kaczka z brzoskwiniami - Krok 3

Krok 4

Przełóż brzoskwinie do rondla z kaczką. Na patelnię po smażeniu brzoskwiń wlej odrobinę wody i wywaru, i zagotuj. Polej tym brzoskwinie i kaczkę w rondlu. Gotuj je jeszcze przez 2-3 min., a potem przełóż na wygrzany półmisek i podawaj.

Kaczka z brzoskwiniami - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej