Kociołek warzywny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kociołek warzywny

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

200 gramów

200 gramów

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brukselkę obierz z brzydszych liści i umyj. Marchewkę obierz i pokrój na plasterki. Z fasolki odkrój końce i pokrój na kawałki długości 3 cm. Liście kapusty pokrój w paski.

Krok 2

Do garnka wlej oliwę, dodaj warzywa, Bulion na włoszczyźnie Knorr i zalej 250 ml wrzątku. Przykryj dokładnie i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.

Krok 3

Zdejmij pokrywkę i gotuj na średnim ogniu jeszcze 5 minut, często mieszając, aby nadmiar płynu odparował.

Krok 4

Szczypiorek i pietruszkę posiekaj, dodaj do warzyw i wymieszaj.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kociołek warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kociołek warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kociołek warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kociołek warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kociołek warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kociołek warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kociołek warzywny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kociołek warzywny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brukselka z kurczakiem
czas przygotowania
35 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej