
Składniki
200 gramów
2 sztuki
200 gramów
200 gramów
1 łyżka
1 łyżka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brukselkę obierz z brzydszych liści i umyj. Marchewkę obierz i pokrój na plasterki. Z fasolki odkrój końce i pokrój na kawałki długości 3 cm. Liście kapusty pokrój w paski.
Krok 2
Do garnka wlej oliwę, dodaj warzywa, Bulion na włoszczyźnie Knorr i zalej 250 ml wrzątku. Przykryj dokładnie i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
Krok 3
Zdejmij pokrywkę i gotuj na średnim ogniu jeszcze 5 minut, często mieszając, aby nadmiar płynu odparował.
Krok 4
Szczypiorek i pietruszkę posiekaj, dodaj do warzyw i wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej