Szaszłyki z indyka

Autor: yobada yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

500 gramów

1 sztuka

500 gramów

1 szczypta

500 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka kroimy w kostkę. Fix knorra mieszamy z chilli i olejem. Zanurzamy w nim piersi z indyka. Marynujemy przez przynajmniej godzinę.

Krok 2

Warzywa myjemy, paprykę i cebulę kroimy w kostki o szerokości ok. 2 cm. Naprzemiennie nadziewamy wszystkie składniki na uprzednio wymoczone w ciepłej wodzie patyczki do szaszłyków. Smażymy na grillu lub patelni do czasu aż warzywa zmiękną, a mięso będzie sprężyste..

Krok 3

Smażymy na grillu lub patelni do czasu aż warzywa zmiękną, a mięso będzie sprężyste..

0

Opinie o przepisie

Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Soczysty kurczak w czosnku i ziołach Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej