Szaszłyki z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z indyka

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

500 gramów

500 gramów

3 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka kroimy w kostkę. Fix knorra mieszamy z chilli i olejem. Zanurzamy w nim piersi z indyka. Marynujemy przez przynajmniej godzinę.

Krok 2

Warzywa myjemy, paprykę i cebulę kroimy w kostki o szerokości ok. 2 cm. Naprzemiennie nadziewamy wszystkie składniki na uprzednio wymoczone w ciepłej wodzie patyczki do szaszłyków. Smażymy na grillu lub patelni do czasu aż warzywa zmiękną, a mięso będzie sprężyste..

Krok 3

Smażymy na grillu lub patelni do czasu aż warzywa zmiękną, a mięso będzie sprężyste..

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z indyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z indyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej