
Składniki
24 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
0.5 szklanki
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj i poodrywaj ogonki. Ogonki drobno posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż posiekane: czosnek, cebulę oraz ogonki.
Krok 3
Następnie dodaj bułkę tartą oraz natkę. Całość dopraw kostkami Knorr oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Pieczarki ułóż na blasze, napełnij przygotowanym farszem a następnie posyp startym serem. Pieczarki zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu uzyskania złotego koloru, ok. 15-20 minut.

Dobra rada:
Pieczarki przygotowane w taki sposób możesz upiec również na domowym grillu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej