Faszerowane pieczarki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pieczarki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

235 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

387 osób wydrukowało

Pobierz pdf

874 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i poodrywaj ogonki. Ogonki drobno posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż posiekane: czosnek, cebulę oraz ogonki.

Krok 3

Następnie dodaj bułkę tartą oraz natkę. Całość dopraw kostkami Knorr oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Pieczarki ułóż na blasze, napełnij przygotowanym farszem a następnie posyp startym serem. Pieczarki zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu uzyskania złotego koloru, ok. 15-20 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Pieczarki przygotowane w taki sposób możesz upiec również na domowym grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
23 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej