Faszerowane pieczarki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pieczarki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

49

heart
269 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

554 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1099 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i poodrywaj ogonki. Ogonki drobno posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż posiekane: czosnek, cebulę oraz ogonki.

Krok 3

Następnie dodaj bułkę tartą oraz natkę. Całość dopraw kostkami Knorr oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Pieczarki ułóż na blasze, napełnij przygotowanym farszem a następnie posyp startym serem. Pieczarki zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu uzyskania złotego koloru, ok. 15-20 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Pieczarki przygotowane w taki sposób możesz upiec również na domowym grillu.

1

Opinie o przepisie

  • Weronika  Siwiec

    Weronika Siwiec , 18.12.2022

    TAK. Dobry pomysł na efektowną przystawkę. Na wierzch dam mozzarellę zamiast sera żółtego.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowane pieczarkiFaszerowane pieczarki

Pieczarki umyj i poodrywaj ogonki. Ogonki drobno posiekaj.