Faszerowane pieczarki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane pieczarki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

47

264 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

476 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1002 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

24 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

0.5 szklanki

3 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki umyj i poodrywaj ogonki. Ogonki drobno posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż posiekane: czosnek, cebulę oraz ogonki.

Krok 3

Następnie dodaj bułkę tartą oraz natkę. Całość dopraw kostkami Knorr oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Pieczarki ułóż na blasze, napełnij przygotowanym farszem a następnie posyp startym serem. Pieczarki zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu uzyskania złotego koloru, ok. 15-20 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Pieczarki przygotowane w taki sposób możesz upiec również na domowym grillu.

1

Opinie o przepisie

  • Weronika  Siwiec

    Weronika Siwiec , 18.12.2022

    TAK. Dobry pomysł na efektowną przystawkę. Na wierzch dam mozzarellę zamiast sera żółtego.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane pieczarki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Paella z kurczakiem - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Faszerowane pieczarkiFaszerowane pieczarki

Pieczarki umyj i poodrywaj ogonki. Ogonki drobno posiekaj.