
Składniki
24 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżka
0.5 szklanki
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki umyj i poodrywaj ogonki. Ogonki drobno posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż posiekane: czosnek, cebulę oraz ogonki.
Krok 3
Następnie dodaj bułkę tartą oraz natkę. Całość dopraw kostkami Knorr oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Pieczarki ułóż na blasze, napełnij przygotowanym farszem a następnie posyp startym serem. Pieczarki zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu uzyskania złotego koloru, ok. 15-20 minut.

Dobra rada:
Pieczarki przygotowane w taki sposób możesz upiec również na domowym grillu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej