
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
20 dekagramów
6 sztuk
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dokładnie umyj i osusz papryki, następnie usuń z nich gniazda nasienne i pokrój na kawałki.
Krok 2
Opłucz i obgotuj brukselki.
Krok 3
Przekrój ziemniaczki na połówki, osącz pomidory z oliwy i potnij na paski. Wszystkie składniki przełóż do salaterki i wymieszaj.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy włoski Knorr według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Polej nim sałatkę i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z suszonymi pomidorami
Bazę tej smacznej sałatki stanowią suszone pomidory, nadające potrawom charakterystyczny delikatnie wędzony i kwaśny smak. W połączeniu z soczystą czerwoną i żółtą papryką, słodkawymi ziemniakami sałatkowymi i wyrazistą brukselką tworzą danie, które jest dobrą propozycją na warzywny dodatek do obiadu lub samodzielną smaczną kolację. Aby ją przygotować, na początek usuń gniazda nasienne z papryk i pokrój warzywo na grubsze kawałki. Następnie obgotuj brukselkę, a ziemniaki pokrój na połówki. Pomidory osącz z zalewy i potnij na paski. Na koniec wszystkie składniki zalej sosem i wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę z suszonymi pomidorami możesz urozmaicić dodatkiem sera żółtego (startego lub pokrojonego w kostkę) czy mozzarelli. Dobrym uzupełnieniem staną się również kapary albo zielone oliwki. Możesz też posypać potrawę świeżą posiekaną bazylią i oregano. Sałatkę podawaj z ciepłymi grzankami czosnkowymi lub ziołową focaccią. Zobacz, jak przygotować to proste i smaczne danie. Skorzystaj z naszego przepisu!