Wiosna na talerzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosna na talerzu

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidora kroimy na ósemki, papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy na paseczki, rzodkiewki kroimy na ósemki, ogórka obieramy i kroimy w półplasterki.

Krok 2

Wszystkie warzywa wkładamy do miski, dodajemy do nich połowę kiełków. Sos Knorra przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Zalewamy nim sałatkę, mieszamy.

Krok 3

Każdą porcję sałatki dekorujemy dodatkowo kiełkami. Sałatka idealnie pasuje do dań z grilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej