Wiosna na talerzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosna na talerzu

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidora kroimy na ósemki, papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy na paseczki, rzodkiewki kroimy na ósemki, ogórka obieramy i kroimy w półplasterki.

Krok 2

Wszystkie warzywa wkładamy do miski, dodajemy do nich połowę kiełków. Sos Knorra przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Zalewamy nim sałatkę, mieszamy.

Krok 3

Każdą porcję sałatki dekorujemy dodatkowo kiełkami. Sałatka idealnie pasuje do dań z grilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej