Wiosna na talerzu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosna na talerzu

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

6 sztuk

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, pomidora kroimy na ósemki, papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy na paseczki, rzodkiewki kroimy na ósemki, ogórka obieramy i kroimy w półplasterki.

Krok 2

Wszystkie warzywa wkładamy do miski, dodajemy do nich połowę kiełków. Sos Knorra przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Zalewamy nim sałatkę, mieszamy.

Krok 3

Każdą porcję sałatki dekorujemy dodatkowo kiełkami. Sałatka idealnie pasuje do dań z grilla.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosna na talerzu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej