
Składniki
0.5 sztuki
null
null
1 szklanka
2 sztuki
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cytrusy obierz ze skórek i oczyść z białych błonek, podziel na cząstkami, a te pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
Wymieszaj z posiekaną w piórka cebulką i rozkrojonymi na połówki oliwkami.
Krok 3
Ułóż na wierzchu listki świeżej mięty, skrop obficie oliwą, oprósz solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej