Sałatka z grejpfrutem i pomarańczą - lekki przepis | Przepisy.pl pixel

Lekka sałatka z cebulką i cytrusami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

null

null

1 szklanka

2 sztuki

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrusy obierz ze skórek i oczyść z białych błonek, podziel na cząstkami, a te pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 2

Wymieszaj z posiekaną w piórka cebulką i rozkrojonymi na połówki oliwkami.

Krok 3

Ułóż na wierzchu listki świeżej mięty, skrop obficie oliwą, oprósz solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekka sałatka z cebulką i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekka sałatka z cebulką i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekka sałatka z cebulką i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekka sałatka z cebulką i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekka sałatka z cebulką i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekka sałatka z cebulką i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekka sałatka z cebulką i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekka sałatka z cebulką i cytrusami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej