Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną

Autor: Andrzej

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żurawinę namoczyć w gorącej wodzie przez 7 minut po upływie czasu odcedzić i wystudzić. Filety z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w kostkę,następnie podsmażyć na maśle z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i kostki rosołowej - wystudzić.

Krok 2

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zasolić. Seler umyć i pokroić w talarki. Koperek również drobno pokroić.Wszystkie składniki połączyć dodać majonez ok 2-3 łyżki i 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku

Krok 3

UWAGA: nigdy nie daję całej kostki rosołowej, ponieważ bardzo łatwo można przesolić fileta, wystarcza połowa

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej