Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną

Autor: Andrzej

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

1 sztuka

5 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żurawinę namoczyć w gorącej wodzie przez 7 minut po upływie czasu odcedzić i wystudzić. Filety z kurczaka umyć osuszyć i pokroić w kostkę,następnie podsmażyć na maśle z dodatkiem przyprawy uniwersalnej i kostki rosołowej - wystudzić.

Krok 2

Cebulę pokroić w drobną kostkę i zasolić. Seler umyć i pokroić w talarki. Koperek również drobno pokroić.Wszystkie składniki połączyć dodać majonez ok 2-3 łyżki i 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku

Krok 3

UWAGA: nigdy nie daję całej kostki rosołowej, ponieważ bardzo łatwo można przesolić fileta, wystarcza połowa

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z filetem z kurczaka selerem naciowym i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej