
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
7 sztuk
40 dekagramów
6 łyżek
1 łyżeczka
50 dekagramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz, osusz, a następnie pokrój filet z kurczaka w dużą kostkę. Posyp go Przyprawą do kurczaka Knorr i granulowanym czosnkiem. Następnie włóż filet na około godzinę do lodówki.
Krok 2
Następnie wyjmij go, zrumień na oleju, po czym ponownie ostudź.
Krok 3
Jajka zagotuj na twardo, ostudź i pokrój w kostkę. Pora pokrój w cienkie plastry. Ogórki odsącz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
Całość przełóż do dużej miski i dodaj posiekany koper.
Krok 5
Na koniec dodaj majonez i całość dokładnie wymieszaj. Sałatkę podawaj schłodzoną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej