
Składniki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
7 sztuk
40 dekagramów
6 łyżek
1 łyżeczka
50 dekagramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Opłucz, osusz, a następnie pokrój filet z kurczaka w dużą kostkę. Posyp go Przyprawą do kurczaka Knorr i granulowanym czosnkiem. Następnie włóż filet na około godzinę do lodówki.
Krok 2
Następnie wyjmij go, zrumień na oleju, po czym ponownie ostudź.
Krok 3
Jajka zagotuj na twardo, ostudź i pokrój w kostkę. Pora pokrój w cienkie plastry. Ogórki odsącz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
Całość przełóż do dużej miski i dodaj posiekany koper.
Krok 5
Na koniec dodaj majonez i całość dokładnie wymieszaj. Sałatkę podawaj schłodzoną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej