Koperkowa sałatka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koperkowa sałatka z kurczakiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

7 sztuk

40 dekagramów

6 łyżek

1 łyżeczka

50 dekagramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz, osusz, a następnie pokrój filet z kurczaka w dużą kostkę. Posyp go Przyprawą do kurczaka Knorr i granulowanym czosnkiem. Następnie włóż filet na około godzinę do lodówki.

Krok 2

Następnie wyjmij go, zrumień na oleju, po czym ponownie ostudź.

Krok 3

Jajka zagotuj na twardo, ostudź i pokrój w kostkę. Pora pokrój w cienkie plastry. Ogórki odsącz i pokrój w drobną kostkę.

Krok 4

Całość przełóż do dużej miski i dodaj posiekany koper.

Krok 5

Na koniec dodaj majonez i całość dokładnie wymieszaj. Sałatkę podawaj schłodzoną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej