Koperkowa sałatka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koperkowa sałatka z kurczakiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

7 sztuk

40 dekagramów

6 łyżek

1 łyżeczka

50 dekagramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz, osusz, a następnie pokrój filet z kurczaka w dużą kostkę. Posyp go Przyprawą do kurczaka Knorr i granulowanym czosnkiem. Następnie włóż filet na około godzinę do lodówki.

Krok 2

Następnie wyjmij go, zrumień na oleju, po czym ponownie ostudź.

Krok 3

Jajka zagotuj na twardo, ostudź i pokrój w kostkę. Pora pokrój w cienkie plastry. Ogórki odsącz i pokrój w drobną kostkę.

Krok 4

Całość przełóż do dużej miski i dodaj posiekany koper.

Krok 5

Na koniec dodaj majonez i całość dokładnie wymieszaj. Sałatkę podawaj schłodzoną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej