Koperkowa sałatka z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Koperkowa sałatka z kurczakiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 łyżka

1 sztuka

7 sztuk

40 dekagramów

1 łyżeczka

6 łyżek

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Opłucz, osusz, a następnie pokrój filet z kurczaka w dużą kostkę. Posyp go Przyprawą do kurczaka Knorr i granulowanym czosnkiem. Następnie włóż filet na około godzinę do lodówki.

Krok 2

Następnie wyjmij go, zrumień na oleju, po czym ponownie ostudź.

Krok 3

Jajka zagotuj na twardo, ostudź i pokrój w kostkę. Pora pokrój w cienkie plastry. Ogórki odsącz i pokrój w drobną kostkę.

Krok 4

Całość przełóż do dużej miski i dodaj posiekany koper.

Krok 5

Na koniec dodaj majonez i całość dokładnie wymieszaj. Sałatkę podawaj schłodzoną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koperkowa sałatka z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
113 osób ogląda przepis:
Zapiekane kiełbaski
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej