Sałatka makaronowa z szynką szwarcwaldzką
łatwe
18 osób zapisało

Składniki
1 litr
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
100 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
150 gramów
16 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron spaghetti gotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź i ostudź.
Krok 2
Szynkę szwarcwaldzką oraz suszone pomidory pokrój w paseczki. Groszek, jeśli używasz świeżego obgotuj chwilę aż zmięknie a mrożony odstaw do rozmrożenia.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr pomieszaj z oliwą, dwiema łyżkami wody, sokiem z cytryny oraz tymiankiem.
Krok 4
Połącz składniki sałatki z sosem.
Krok 5
Głęboki talerz do podawania makaronu wyłóż liśćmi sałaty. Na wierzchu ułóż sałatkę makaronową i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej