Sałatka makaronowa z szynką szwarcwaldzką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

100 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

150 gramów

16 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron spaghetti gotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź i ostudź.

Krok 2

Szynkę szwarcwaldzką oraz suszone pomidory pokrój w paseczki. Groszek, jeśli używasz świeżego obgotuj chwilę aż zmięknie a mrożony odstaw do rozmrożenia.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr pomieszaj z oliwą, dwiema łyżkami wody, sokiem z cytryny oraz tymiankiem.

Krok 4

Połącz składniki sałatki z sosem.

Krok 5

Głęboki talerz do podawania makaronu wyłóż liśćmi sałaty. Na wierzchu ułóż sałatkę makaronową i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej