Sałatka makaronowa z szynką szwarcwaldzką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z szynką szwarcwaldzką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 litr

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

100 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

150 gramów

16 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron spaghetti gotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedź i ostudź.

Krok 2

Szynkę szwarcwaldzką oraz suszone pomidory pokrój w paseczki. Groszek, jeśli używasz świeżego obgotuj chwilę aż zmięknie a mrożony odstaw do rozmrożenia.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr pomieszaj z oliwą, dwiema łyżkami wody, sokiem z cytryny oraz tymiankiem.

Krok 4

Połącz składniki sałatki z sosem.

Krok 5

Głęboki talerz do podawania makaronu wyłóż liśćmi sałaty. Na wierzchu ułóż sałatkę makaronową i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z szynką szwarcwaldzką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z szynką szwarcwaldzką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z szynką szwarcwaldzką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z szynką szwarcwaldzką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z szynką szwarcwaldzką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z szynką szwarcwaldzką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z szynką szwarcwaldzką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z szynką szwarcwaldzką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej