Sałatka makaronowa z cukinią
i paluszkami krabowymi
łatwe
92 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
120 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżek
4 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta. Następnie odcedź go, skrop oliwą i odstaw do ostygnięcia.
Krok 2
Cukinię umyj, odetnij końcówki i przekrój wzdłuż na pół. Następnie ponownie wzdłuż na pół. Teraz z każdej ćwiartki wytnij pestki. Tak przygotowaną cukinię pokrój pod kątem w romby.
Krok 3
Paluszki krabowe pokrój podobnie do cukinii, cebulę w kostkę, a koperek posiekaj.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną, sokiem z cytryny oraz kilkoma kroplami tabasco. Następnie połącz wszystkie składniki sałatki z sosem i przełóż do miseczek. Na wierzchu możesz udekorować sałatkę np. świeżym koperkiem i plasterkiem cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka makaronowa z cukinią
Oryginalna sałatka makaronowa z cukinią i paluszkami krabowymi sprawdzi się zarówno jako danie na kolację, jak i w charakterze przekąski na przyjęciu. Subtelny, odrobinę słodkawy smak surimi i cukinii idealnie przełamie lekko pikantny dressing. Do jego przygotowania będziesz potrzebować gęstej kwaśnej śmietany, sosu tabasco oraz soku z cytryny, a także błyskawicznego sosu sałatkowego w wersji koperkowo-ziołowej. W sałatce znajdzie się również makaron, najlepiej typu świderki – ugotuj go al dente, odcedź, skrop oliwą i odstaw do przestygnięcia. Umytą cukinię z odciętymi końcówkami przekrój wzdłuż na ćwiartki, po czym wydrąż z jej wnętrza pestki. Warzywo pokrój ukośnie w romby i podobnie postąp z paluszkami krabowymi. Białą cebulę oraz pół pęczka świeżego koperku drobno posiekaj. Wszystkie składniki potrawy połącz z przygotowanym wcześniej dressingiem i dokładnie wymieszaj. Nałóż sałatkę do miseczek, a przed podaniem udekoruj ją plasterkami cytryny oraz koperkiem. Koniecznie przyrządź przy najbliższej okazji prostą sałatkę makaronową z naszego przepisu.