Sałatka koktajlowa z papryką i krewetkami
łatwe
559 osób zapisało

Składniki
200 gramów
150 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
5 łyżek
5 łyżek
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta. Następnie odcedź go i skrop oliwą z oliwek.

Krok 2
Kolorowe papryki oraz ogórka dokładnie umyj i pokrój w drobną kostkę.

Krok 3
Krewetki odcedź z zalewy.

Krok 4
Przygotuj sos. W misce połącz Ketchup Hellmann's Łagodny z Majonezem Babuni Hellmann's, sokiem z cytryny, wodą i zawartością opakowania sosu sałatkowego Knorr.

Krok 5
Dodaj do sosu pokrojone warzywa, krewetki, makaron i posiekany koperek. Całość delikatnie wymieszaj. Przełóż do mniejszych miseczek i podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej