Sałatka koktajlowa z papryką i krewetkami
łatwe
403 osoby zapisały
Składniki
200 gramów
150 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
5 łyżek
5 łyżek
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta. Następnie odcedź go i skrop oliwą z oliwek.
Krok 2
Kolorowe papryki oraz ogórka dokładnie umyj i pokrój w drobną kostkę.
Krok 3
Krewetki odcedź z zalewy.
Krok 4
Przygotuj sos. W misce połącz Ketchup Hellmann’s Łagodny z Majonezem Babuni Hellmann's, sokiem z cytryny, wodą i zawartością opakowania sosu sałatkowego Knorr.
Krok 5
Dodaj do sosu pokrojone warzywa, krewetki, makaron i posiekany koperek. Całość delikatnie wymieszaj. Przełóż do mniejszych miseczek i podawaj.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej