Sałatka koktajlowa z papryką i krewetkami
łatwe
515 osób zapisało

Składniki
200 gramów
150 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
5 łyżek
5 łyżek
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente według zaleceń producenta. Następnie odcedź go i skrop oliwą z oliwek.

Krok 2
Kolorowe papryki oraz ogórka dokładnie umyj i pokrój w drobną kostkę.

Krok 3
Krewetki odcedź z zalewy.

Krok 4
Przygotuj sos. W misce połącz Ketchup Hellmann’s Łagodny z Majonezem Babuni Hellmann's, sokiem z cytryny, wodą i zawartością opakowania sosu sałatkowego Knorr.

Krok 5
Dodaj do sosu pokrojone warzywa, krewetki, makaron i posiekany koperek. Całość delikatnie wymieszaj. Przełóż do mniejszych miseczek i podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej