Jarskie przekąski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jarskie przekąski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez wymieszaj w miseczce z zawartością opakowania Knorr i jogurtem.

Krok 2

Warzywa zetrzyj na grubej tarce lub pokrój w długie cienkie paski. Wymieszaj z sezamem.

Krok 3

Każdy z chlebków pokrój na 6 równych części. Na każdą z nich nałóż odrobinę majonezu, a następnie przygotowane warzywa.

przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jarskie przekąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jarskie przekąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jarskie przekąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jarskie przekąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jarskie przekąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jarskie przekąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jarskie przekąski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jarskie przekąski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kugel
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jarskie przekąskiJarskie przekąski

Tzw. finger foods są szybkie i łatwe w przygotowaniu, a do tego efektownie wyglądają. Podstawą jarskiej przekąski tego typu jest chleb pita. To płaskie pieczywo pszenne, wywodzące się z Bliskiego Wschodu, świetnie nadające się do przyrządzania niewielkich kanapek. Przygotuj do nich pastę na bazie gęstego majonezu oraz naturalnego jogurtu, dodaj także sos czosnkowy. Żeby przekąska była bardziej kolorowa i apetyczna, zetrzyj na tarce o grubych oczkach warzywa: świeżego ogórka oraz marchewkę. Dobrze będzie pasować także rzodkiewka, poszatkowana czerwona cebula czy kalarepa. Posyp warzywa sezamem (dobrze wcześniej uprażyć go na patelni, żeby zyskał intensywniejszy smak i złocisty kolor) i wymieszaj. Chlebek pita pokrój na nieduże trójkąty. Na każdy z nich nałóż łyżeczkę sosu, a następnie warzywa z sezamem. Jarskie przekąski serwuj z dodatkiem pokrojonych w słupki warzyw: papryki, marchewki oraz ogórków małosolnych. Mogą być dodatkiem np. do wędzonego łososia czy grillowanego kurczaka. Przygotuj je i sprawdź, jakie są pyszne!