Smaczne śledzie z żurawinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne śledzie z żurawinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.7 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

2 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz wcześniej na noc w wodzie.

Krok 2

Osącz, zalej mlekiem odstaw jeszcze na 2 godziny.

Krok 3

Ogórki i cebulę obierz i posiekaj w kosteczkę.

Krok 4

Starte na drobnych oczkach, obrane ze skórki jabłko wymieszaj z majonezem i przetartą przez sitko żurawiną. Dopraw do smaku.

Krok 5

Na spodzie półmiska ułóż posiekaną cebulę z ogórkiem, osuszone filety zwinięte w ruloniki i spięte wykałaczkami.

Krok 6

Polej żurawinowym sosem i odstaw na 1 godzinę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne śledzie z żurawinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne śledzie z żurawinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne śledzie z żurawinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne śledzie z żurawinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne śledzie z żurawinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne śledzie z żurawinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne śledzie z żurawinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne śledzie z żurawinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej