
Składniki
1 sztuka
0.7 szklanki
2 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
2 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie namocz wcześniej na noc w wodzie.
Krok 2
Osącz, zalej mlekiem odstaw jeszcze na 2 godziny.
Krok 3
Ogórki i cebulę obierz i posiekaj w kosteczkę.
Krok 4
Starte na drobnych oczkach, obrane ze skórki jabłko wymieszaj z majonezem i przetartą przez sitko żurawiną. Dopraw do smaku.
Krok 5
Na spodzie półmiska ułóż posiekaną cebulę z ogórkiem, osuszone filety zwinięte w ruloniki i spięte wykałaczkami.
Krok 6
Polej żurawinowym sosem i odstaw na 1 godzinę do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej