Smaczne śledzie z żurawinami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne śledzie z żurawinami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.7 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

2 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz wcześniej na noc w wodzie.

Krok 2

Osącz, zalej mlekiem odstaw jeszcze na 2 godziny.

Krok 3

Ogórki i cebulę obierz i posiekaj w kosteczkę.

Krok 4

Starte na drobnych oczkach, obrane ze skórki jabłko wymieszaj z majonezem i przetartą przez sitko żurawiną. Dopraw do smaku.

Krok 5

Na spodzie półmiska ułóż posiekaną cebulę z ogórkiem, osuszone filety zwinięte w ruloniki i spięte wykałaczkami.

Krok 6

Polej żurawinowym sosem i odstaw na 1 godzinę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne śledzie z żurawinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne śledzie z żurawinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne śledzie z żurawinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne śledzie z żurawinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne śledzie z żurawinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne śledzie z żurawinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne śledzie z żurawinami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne śledzie z żurawinami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej