Smaczne śledzie z żurawinami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

600 gramów

4 łyżki

0.7 szklanki

0

0

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz wcześniej na noc w wodzie.

Krok 2

Osącz, zalej mlekiem odstaw jeszcze na 2 godziny.

Krok 3

Ogórki i cebulę obierz i posiekaj w kosteczkę.

Krok 4

Starte na drobnych oczkach, obrane ze skórki jabłko wymieszaj z majonezem i przetartą przez sitko żurawiną. Dopraw do smaku.

Krok 5

Na spodzie półmiska ułóż posiekaną cebulę z ogórkiem, osuszone filety zwinięte w ruloniki i spięte wykałaczkami.

Krok 6

Polej żurawinowym sosem i odstaw na 1 godzinę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej