
Składniki
1 sztuka
0.7 szklanki
2 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
2 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie namocz wcześniej na noc w wodzie.
Krok 2
Osącz, zalej mlekiem odstaw jeszcze na 2 godziny.
Krok 3
Ogórki i cebulę obierz i posiekaj w kosteczkę.
Krok 4
Starte na drobnych oczkach, obrane ze skórki jabłko wymieszaj z majonezem i przetartą przez sitko żurawiną. Dopraw do smaku.
Krok 5
Na spodzie półmiska ułóż posiekaną cebulę z ogórkiem, osuszone filety zwinięte w ruloniki i spięte wykałaczkami.
Krok 6
Polej żurawinowym sosem i odstaw na 1 godzinę do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej