
Składniki
1 sztuka
0.7 szklanki
2 sztuki
1 szklanka
4 łyżki
2 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie namocz wcześniej na noc w wodzie.
Krok 2
Osącz, zalej mlekiem odstaw jeszcze na 2 godziny.
Krok 3
Ogórki i cebulę obierz i posiekaj w kosteczkę.
Krok 4
Starte na drobnych oczkach, obrane ze skórki jabłko wymieszaj z majonezem i przetartą przez sitko żurawiną. Dopraw do smaku.
Krok 5
Na spodzie półmiska ułóż posiekaną cebulę z ogórkiem, osuszone filety zwinięte w ruloniki i spięte wykałaczkami.
Krok 6
Polej żurawinowym sosem i odstaw na 1 godzinę do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej