Smaczne zawijane rolady z flądry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne zawijane rolady z flądry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

0.3 szklanki

1 sztuka

null

1 sztuka

150 gramów

3 łyżki

null

3 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na kilka minut.

Krok 2

Posiekaj obraną cebulę, szczypiorek i boczek w kostkę, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Odstaw do wystygnięcia, po czym wymieszaj z surowym jajkiem.

Krok 4

Filety rozłóż na desce, nałóż na każdy odrobinę farszu i zwiń w rolady. Zwiąż bawełnianą nitką i podsmaż na patelni z obydwóch stron.

Krok 5

Podlej śmietaną i duś na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut.

Krok 6

Przełóż na talerze, a pozostały po duszeniu sos dopraw do smaku musztardą i przyprawami. Polej rolady.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta z ciasta filo
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej