Smaczne zawijane rolady z flądry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne zawijane rolady z flądry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

null

0.3 szklanki

1 sztuka

null

1 sztuka

150 gramów

3 łyżki

null

3 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na kilka minut.

Krok 2

Posiekaj obraną cebulę, szczypiorek i boczek w kostkę, podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 3

Odstaw do wystygnięcia, po czym wymieszaj z surowym jajkiem.

Krok 4

Filety rozłóż na desce, nałóż na każdy odrobinę farszu i zwiń w rolady. Zwiąż bawełnianą nitką i podsmaż na patelni z obydwóch stron.

Krok 5

Podlej śmietaną i duś na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut.

Krok 6

Przełóż na talerze, a pozostały po duszeniu sos dopraw do smaku musztardą i przyprawami. Polej rolady.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne zawijane rolady z flądry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej