Gulasz z dorsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z dorsza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 szklanka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety natrzyj solą, skrop sokiem i pozostaw na 60 minut w lodówce.

Krok 2

Po tym czasie oprósz filety mąką i smaż na łyżce masła* z obu stron na złoty kolor. Wyjmij, przestudź i pokrój w kostkę.

Krok 3

Cebulę posiekaj, zarumień na pozostałym maśle, oprósz papryką, chwilę smaż.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z mąką i wlej wraz z 0,5 szklanki wrzątku do cebuli. Gotuj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 5

Dodaj pokrojoną rybę i podgrzewaj na niewielkim ogniu około 5 minut. Dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Dorsz z porami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej