Gulasz z dorsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z dorsza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 szklanka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety natrzyj solą, skrop sokiem i pozostaw na 60 minut w lodówce.

Krok 2

Po tym czasie oprósz filety mąką i smaż na łyżce masła* z obu stron na złoty kolor. Wyjmij, przestudź i pokrój w kostkę.

Krok 3

Cebulę posiekaj, zarumień na pozostałym maśle, oprósz papryką, chwilę smaż.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z mąką i wlej wraz z 0,5 szklanki wrzątku do cebuli. Gotuj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 5

Dodaj pokrojoną rybę i podgrzewaj na niewielkim ogniu około 5 minut. Dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej