Gulasz z dorsza

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 szklanka

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety natrzyj solą, skrop sokiem i pozostaw na 60 minut w lodówce.

Krok 2

Po tym czasie oprósz filety mąką i smaż na łyżce masła* z obu stron na złoty kolor. Wyjmij, przestudź i pokrój w kostkę.

Krok 3

Cebulę posiekaj, zarumień na pozostałym maśle, oprósz papryką, chwilę smaż.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z mąką i wlej wraz z 0,5 szklanki wrzątku do cebuli. Gotuj do czasu, gdy sos zgęstnieje.

Krok 5

Dodaj pokrojoną rybę i podgrzewaj na niewielkim ogniu około 5 minut. Dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z dorsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej