Składniki
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
4 łyżki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 szklanka
800 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety natrzyj solą, skrop sokiem i pozostaw na 60 minut w lodówce.
Krok 2
Po tym czasie oprósz filety mąką i smaż na łyżce masła* z obu stron na złoty kolor. Wyjmij, przestudź i pokrój w kostkę.
Krok 3
Cebulę posiekaj, zarumień na pozostałym maśle, oprósz papryką, chwilę smaż.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z mąką i wlej wraz z 0,5 szklanki wrzątku do cebuli. Gotuj do czasu, gdy sos zgęstnieje.
Krok 5
Dodaj pokrojoną rybę i podgrzewaj na niewielkim ogniu około 5 minut. Dopraw. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej