Burgery z piekarnika - hamburgery: soczyste | Przepisy.pl pixel

Soczyste amerykańskie burgery

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
299 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

65 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

6 sztuk

6 plastrów

1 sztuka

1 sztuka

2 listków

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce dokładnie wymieszaj mielone mięso, startą cebulę, Przyprawę do wieprzowiny, bazylię, bułkę tartą i parmezan.

Krok 2

Podziel mięso na 6 jednakowych kulek i wyrób z masy 6 okrągłych kotletów.

Krok 3

Przełóż gotowe kotlety do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Piecz w piekarniku na funkcji grill w 180 °C przez 8 minut, po czym obróć mięso na drugą stronę i piecz przez kolejne 8 minut.

Krok 5

Wyłącz piekarnik, a na każdy kotlet połóż plaster żółtego sera i pozostaw w wyłączonym piekarniku, aż ser się rozpuści.

Krok 6

Podawaj w rozkrojonej świeżej bułeczce z listkiem sałaty, plastrem pomidora i krążkami cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej