Soczyste amerykańskie burgery przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste amerykańskie burgery

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

285 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

1 sztuka

65 gramów

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżeczka

6 sztuk

6 plastrów

1 sztuka

1 sztuka

2 listków

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce dokładnie wymieszaj mielone mięso, startą cebulę, Przyprawę do wieprzowiny, bazylię, bułkę tartą i parmezan.

Krok 2

Podziel mięso na 6 jednakowych kulek i wyrób z masy 6 okrągłych kotletów.

Krok 3

Przełóż gotowe kotlety do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Piecz w piekarniku na funkcji grill w 180 °C przez 8 minut, po czym obróć mięso na drugą stronę i piecz przez kolejne 8 minut.

Krok 5

Wyłącz piekarnik, a na każdy kotlet połóż plaster żółtego sera i pozostaw w wyłączonym piekarniku, aż ser się rozpuści.

Krok 6

Podawaj w rozkrojonej świeżej bułeczce z listkiem sałaty, plastrem pomidora i krążkami cebuli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste amerykańskie burgery - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej