Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
1 sztuka
65 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżeczka
6 sztuk
6 plastrów
1 sztuka
1 sztuka
2 listków
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużej misce dokładnie wymieszaj mielone mięso, startą cebulę, Przyprawę do wieprzowiny, bazylię, bułkę tartą i parmezan.
Krok 2
Podziel mięso na 6 jednakowych kulek i wyrób z masy 6 okrągłych kotletów.
Krok 3
Przełóż gotowe kotlety do żaroodpornego naczynia.
Krok 4
Piecz w piekarniku na funkcji grill w 180 °C przez 8 minut, po czym obróć mięso na drugą stronę i piecz przez kolejne 8 minut.
Krok 5
Wyłącz piekarnik, a na każdy kotlet połóż plaster żółtego sera i pozostaw w wyłączonym piekarniku, aż ser się rozpuści.
Krok 6
Podawaj w rozkrojonej świeżej bułeczce z listkiem sałaty, plastrem pomidora i krążkami cebuli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej