
Składniki
2 sztuki
1 litr
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
100 gramów
50 gramów
50 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostki rosołowe Rosół z kury Knorr w 1 litrze wrzątku.
Krok 2
Umyj marchew. Ziemniaki i selera obierz i pokrój w kostkę. Kapustę pokrój w paski.
Krok 3
Dodaj do rosołu marchew, po kilku minutach selera i ziemniaki. Gotuj 10 minut, dodaj kapustę, groszek oraz fasolkę szparagową.
Krok 4
Gotuj warzywa do czasu, kiedy będą miękkie. Dodaj pomidory lub koncentrat i zagotuj. Podawaj z kwaśną śmietaną.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa jarzynowa z groszkiem
Planując najbliższy obiad, weź pod uwagę zupę jarzynową z groszkiem. To pełna smaków i kolorów mieszanka warzyw, z ciekawie połączonymi składnikami. Najpierw ugotuj aromatyczny bulion drobiowy (pasować będzie też z włoszczyzny) oraz najtwardsze warzywa: kawałki marchewki, po chwili też ziemniaki i selera. To ważne, ponieważ dzięki takiemu rozwiązaniu delikatniejsze składniki nie rozgotują się. W kolejnym kroku dodaj groszek, fasolkę szparagową (dowolnie zieloną albo żółtą) oraz kapustę. Pasować będzie zarówno włoska, jak i biała. Pod sam koniec gotowania, dorzuć pokrojone pomidory (świeże lub z puszki) lub koncentrat pomidorowy. Zupę możesz doprawić na różne sposoby. Pasować będzie do niej oregano, lubczyk, natka pietruszki albo świeży koperek. Jeśli lubisz orientalne smaki, dopraw zupę popularną w Azji kolendrą. Zupę jarzynową z groszkiem podawaj z łyżką kwaśnej śmietany albo gęstego jogurtu naturalnego. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie prawdziwą radością!

























