
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
3 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, marchewkę, pomidora i cebulę obierz. Ziemniaki pokrój w kostkę, marchewkę w plasterki, cebulę posiekaj.
Krok 2
Pokrojone warzywa włóż do garnka, dodaj kostkę Knorr i wlej 1,5 l wody. Zagotuj i gotuj przez 10 minut.
Krok 3
Dodaj posiekany szczypior, poszatkowane liście kapusty i kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Gotuj kolejne 10 minut.
Krok 4
Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora i gotuj jeszcze kilka minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej