Zupa jarzynowa z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z kiełbasą

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchewkę, pomidora i cebulę obierz. Ziemniaki pokrój w kostkę, marchewkę w plasterki, cebulę posiekaj.

Krok 2

Pokrojone warzywa włóż do garnka, dodaj kostkę Knorr i wlej 1,5 l wody. Zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Krok 3

Dodaj posiekany szczypior, poszatkowane liście kapusty i kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Gotuj kolejne 10 minut.

Krok 4

Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora i gotuj jeszcze kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa jarzynowa zielona
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej