Zupa jarzynowa z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z kiełbasą

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchewkę, pomidora i cebulę obierz. Ziemniaki pokrój w kostkę, marchewkę w plasterki, cebulę posiekaj.

Krok 2

Pokrojone warzywa włóż do garnka, dodaj kostkę Knorr i wlej 1,5 l wody. Zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Krok 3

Dodaj posiekany szczypior, poszatkowane liście kapusty i kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Gotuj kolejne 10 minut.

Krok 4

Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora i gotuj jeszcze kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej