Zupa jarzynowa z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z kiełbasą

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchewkę, pomidora i cebulę obierz. Ziemniaki pokrój w kostkę, marchewkę w plasterki, cebulę posiekaj.

Krok 2

Pokrojone warzywa włóż do garnka, dodaj kostkę Knorr i wlej 1,5 l wody. Zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Krok 3

Dodaj posiekany szczypior, poszatkowane liście kapusty i kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Gotuj kolejne 10 minut.

Krok 4

Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora i gotuj jeszcze kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej