Zupa jarzynowa z kiełbasą

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchewkę, pomidora i cebulę obierz. Ziemniaki pokrój w kostkę, marchewkę w plasterki, cebulę posiekaj.

Krok 2

Pokrojone warzywa włóż do garnka, dodaj kostkę Knorr i wlej 1,5 l wody. Zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Krok 3

Dodaj posiekany szczypior, poszatkowane liście kapusty i kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Gotuj kolejne 10 minut.

Krok 4

Dodaj pokrojonego w kostkę pomidora i gotuj jeszcze kilka minut.

0

Opinie o przepisie

Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej