Zielona zupa warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona zupa warzywna

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

23

1067 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

377 osób wydrukowało

Pobierz pdf

689 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

20 gramów

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule, czosnek i ostrą paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż na oliwie w dużym garnku. Marchew, selera i pomidory również pokrój w kostkę, dodaj do pozostałych warzyw i smaż przez chwilę.

Zielona zupa warzywna - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 1,5 litrem zimnej wody. Pokrój fasolkę szparagową na centymetrowej długości kawałki, po czym dodaj do zupy.

Zielona zupa warzywna - Krok 2

Krok 3

Zupę doprowadź do wrzenia. Gotuj przez około 30 minut na wolnym ogniu. Następnie posiekaj liście szpinaku i bazylii, dodaj do zupy wraz z pozostałymi przyprawami (oregano, majerankiem i szałwią). Dodaj również 2 kostki Knorr .

Zielona zupa warzywna - Krok 3

Krok 4

Zupę gotuj jeszcze przez kilka minut. Podawaj z porcją posiekanych suszonych pomidorów, podpieczonych orzeszków piniowych oraz odrobiną świeżo startego parmezanu.

Zielona zupa warzywna - Krok 4
Szef kuchni Knorr Piotr  Murawski

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Urszula Dąb

    Urszula Dąb , 17.11.2016

    Wczoraj miałam na obiad z klopsikami aby była bardziej pożywna...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielona zupa warzywnaZielona zupa warzywna

Cebule, czosnek i ostrą paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż na oliwie w dużym garnku. Marchew, selera i pomidory również pokrój w kostkę, dodaj do pozostałych warzyw i smaż przez chwilę.