
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
200 gramów
100 gramów
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
20 gramów
50 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule, czosnek i ostrą paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż na oliwie w dużym garnku. Marchew, selera i pomidory również pokrój w kostkę, dodaj do pozostałych warzyw i smaż przez chwilę.

Krok 2
Całość zalej 1,5 litrem zimnej wody. Pokrój fasolkę szparagową na centymetrowej długości kawałki, po czym dodaj do zupy.

Krok 3
Zupę doprowadź do wrzenia. Gotuj przez około 30 minut na wolnym ogniu. Następnie posiekaj liście szpinaku i bazylii, dodaj do zupy wraz z pozostałymi przyprawami (oregano, majerankiem i szałwią). Dodaj również 2 kostki Knorr .

Krok 4
Zupę gotuj jeszcze przez kilka minut. Podawaj z porcją posiekanych suszonych pomidorów, podpieczonych orzeszków piniowych oraz odrobiną świeżo startego parmezanu.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej