Zielona zupa warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona zupa warzywna

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

23

1075 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

383 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

703 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

20 gramów

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule, czosnek i ostrą paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż na oliwie w dużym garnku. Marchew, selera i pomidory również pokrój w kostkę, dodaj do pozostałych warzyw i smaż przez chwilę.

Zielona zupa warzywna - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 1,5 litrem zimnej wody. Pokrój fasolkę szparagową na centymetrowej długości kawałki, po czym dodaj do zupy.

Zielona zupa warzywna - Krok 2

Krok 3

Zupę doprowadź do wrzenia. Gotuj przez około 30 minut na wolnym ogniu. Następnie posiekaj liście szpinaku i bazylii, dodaj do zupy wraz z pozostałymi przyprawami (oregano, majerankiem i szałwią). Dodaj również 2 kostki Knorr .

Zielona zupa warzywna - Krok 3

Krok 4

Zupę gotuj jeszcze przez kilka minut. Podawaj z porcją posiekanych suszonych pomidorów, podpieczonych orzeszków piniowych oraz odrobiną świeżo startego parmezanu.

Zielona zupa warzywna - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Urszula Dąb

    Urszula Dąb , 17.11.2016

    Wczoraj miałam na obiad z klopsikami aby była bardziej pożywna...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielona zupa warzywnaZielona zupa warzywna

Cebule, czosnek i ostrą paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż na oliwie w dużym garnku. Marchew, selera i pomidory również pokrój w kostkę, dodaj do pozostałych warzyw i smaż przez chwilę.