Zielona zupa warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zielona zupa warzywna

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

23

heart
1076 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

384 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

703 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

200 gramów

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

20 gramów

50 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule, czosnek i ostrą paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż na oliwie w dużym garnku. Marchew, selera i pomidory również pokrój w kostkę, dodaj do pozostałych warzyw i smaż przez chwilę.

Zielona zupa warzywna - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 1,5 litrem zimnej wody. Pokrój fasolkę szparagową na centymetrowej długości kawałki, po czym dodaj do zupy.

Zielona zupa warzywna - Krok 2

Krok 3

Zupę doprowadź do wrzenia. Gotuj przez około 30 minut na wolnym ogniu. Następnie posiekaj liście szpinaku i bazylii, dodaj do zupy wraz z pozostałymi przyprawami (oregano, majerankiem i szałwią). Dodaj również 2 kostki Knorr .

Zielona zupa warzywna - Krok 3

Krok 4

Zupę gotuj jeszcze przez kilka minut. Podawaj z porcją posiekanych suszonych pomidorów, podpieczonych orzeszków piniowych oraz odrobiną świeżo startego parmezanu.

Zielona zupa warzywna - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Urszula Dąb

    Urszula Dąb , 17.11.2016

    Wczoraj miałam na obiad z klopsikami aby była bardziej pożywna...

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zielona zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Paella z kurczakiem - VIDEO
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zielona zupa warzywnaZielona zupa warzywna

Cebule, czosnek i ostrą paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż na oliwie w dużym garnku. Marchew, selera i pomidory również pokrój w kostkę, dodaj do pozostałych warzyw i smaż przez chwilę.