Przystawka z marynowanego kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przystawka z marynowanego kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

2 sztuki

null

1 łyżeczka

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

0.5 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka pokrój na kawałki i zalej marynatą sporządzoną z przyprawy do zup, octu, 2 łyżek oleju, cukru, imbiru i pieprzu. Odstaw w chłodne miejsce na godzinę.

Krok 2

Ogórki pokrój w plastry i zalej łyżką oliwy wymieszaną z glutasolą i solą. Zaczekaj, by zmiękły.

Krok 3

Pomidory sparz i pokrój w plastry.

Krok 4

Kurczaka wyjmij z marynaty, ułóż na półmisku i obłóż plasterkami sparzonych pomidorów i ogórkami. Polej marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ekspresowy rosół
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej