
Składniki
null szczypt
2 sztuki
null
1 łyżeczka
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
0.5 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kurczaka pokrój na kawałki i zalej marynatą sporządzoną z przyprawy do zup, octu, 2 łyżek oleju, cukru, imbiru i pieprzu. Odstaw w chłodne miejsce na godzinę.
Krok 2
Ogórki pokrój w plastry i zalej łyżką oliwy wymieszaną z glutasolą i solą. Zaczekaj, by zmiękły.
Krok 3
Pomidory sparz i pokrój w plastry.
Krok 4
Kurczaka wyjmij z marynaty, ułóż na półmisku i obłóż plasterkami sparzonych pomidorów i ogórkami. Polej marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























