Przystawka z marynowanego kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przystawka z marynowanego kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

2 sztuki

null

1 łyżeczka

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

0.5 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka pokrój na kawałki i zalej marynatą sporządzoną z przyprawy do zup, octu, 2 łyżek oleju, cukru, imbiru i pieprzu. Odstaw w chłodne miejsce na godzinę.

Krok 2

Ogórki pokrój w plastry i zalej łyżką oliwy wymieszaną z glutasolą i solą. Zaczekaj, by zmiękły.

Krok 3

Pomidory sparz i pokrój w plastry.

Krok 4

Kurczaka wyjmij z marynaty, ułóż na półmisku i obłóż plasterkami sparzonych pomidorów i ogórkami. Polej marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej