Przystawka z marynowanego kurczaka

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

0

1 łyżeczka

0 szczypt

1 łyżeczka

3 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka pokrój na kawałki i zalej marynatą sporządzoną z przyprawy do zup, octu, 2 łyżek oleju, cukru, imbiru i pieprzu. Odstaw w chłodne miejsce na godzinę.

Krok 2

Ogórki pokrój w plastry i zalej łyżką oliwy wymieszaną z glutasolą i solą. Zaczekaj, by zmiękły.

Krok 3

Pomidory sparz i pokrój w plastry.

Krok 4

Kurczaka wyjmij z marynaty, ułóż na półmisku i obłóż plasterkami sparzonych pomidorów i ogórkami. Polej marynatą.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej