Przystawka z marynowanego kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przystawka z marynowanego kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

2 sztuki

null

1 łyżeczka

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

0.5 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka pokrój na kawałki i zalej marynatą sporządzoną z przyprawy do zup, octu, 2 łyżek oleju, cukru, imbiru i pieprzu. Odstaw w chłodne miejsce na godzinę.

Krok 2

Ogórki pokrój w plastry i zalej łyżką oliwy wymieszaną z glutasolą i solą. Zaczekaj, by zmiękły.

Krok 3

Pomidory sparz i pokrój w plastry.

Krok 4

Kurczaka wyjmij z marynaty, ułóż na półmisku i obłóż plasterkami sparzonych pomidorów i ogórkami. Polej marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Tzatziki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej