Przystawka z marynowanego kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przystawka z marynowanego kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null szczypt

2 sztuki

null

1 łyżeczka

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

0.5 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka pokrój na kawałki i zalej marynatą sporządzoną z przyprawy do zup, octu, 2 łyżek oleju, cukru, imbiru i pieprzu. Odstaw w chłodne miejsce na godzinę.

Krok 2

Ogórki pokrój w plastry i zalej łyżką oliwy wymieszaną z glutasolą i solą. Zaczekaj, by zmiękły.

Krok 3

Pomidory sparz i pokrój w plastry.

Krok 4

Kurczaka wyjmij z marynaty, ułóż na półmisku i obłóż plasterkami sparzonych pomidorów i ogórkami. Polej marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przystawka z marynowanego kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pizza wegetariańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej