Quiche z rybą wędzoną i korniszonami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Quiche z rybą wędzoną i korniszonami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 łyżki

1 szczypta

0.5 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

100 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto miksuję w robocie kuchennym, wysypuję wszystko na stolnicę i zagniatam ciasto. Zawijam je w folię i chłodzę 30 min. Po tym czasie ciasto wałkuję i wylepiam nim natłuszczoną formę do tarty.

Krok 2

Rybę obieram z ości. Korniszony kroję w drobną kosteczkę.

Krok 3

Jajka wbijam do miski i roztrzepuję z przyprawami a potem ze śmietaną. Do jajek dodaję rybe i korniszony, mieszam.

Krok 4

Masę jajeczną wylewam na ciasto. Piekę ok 45 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quiche z rybą wędzoną i korniszonami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quiche z rybą wędzoną i korniszonami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quiche z rybą wędzoną i korniszonami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quiche z rybą wędzoną i korniszonami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quiche z rybą wędzoną i korniszonami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quiche z rybą wędzoną i korniszonami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quiche z rybą wędzoną i korniszonami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej