
Składniki
1 szczypta
100 mililitrów
1 szczypta
3 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
3 sztuki
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki na ciasto miksuję w robocie kuchennym, wysypuję wszystko na stolnicę i zagniatam ciasto. Zawijam je w folię i chłodzę 30 min. Po tym czasie ciasto wałkuję i wylepiam nim natłuszczoną formę do tarty.
Krok 2
Rybę obieram z ości. Korniszony kroję w drobną kosteczkę.
Krok 3
Jajka wbijam do miski i roztrzepuję z przyprawami a potem ze śmietaną. Do jajek dodaję rybe i korniszony, mieszam.
Krok 4
Masę jajeczną wylewam na ciasto. Piekę ok 45 min w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej