
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
3 szklanki
1 szklanka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
3 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Surowe jajka roztrzep z mąką, dodaj do ciasta piwo i dopraw solą i pieprzem. Ciasto powinno być tak gęste jak ciasto racuchowe. W razie potrzeby dodaj jeszcze mąki i wymieszaj dokładnie, aby nie tworzyła grudek.
Krok 2
Cukinię umyj, odkrój obydwa jej końce i potnij na grube plastry. Oprósz solą i pieprzem.
Krok 3
Doprawione plastry cukinii maczaj w piwnym cieście i wrzucaj na patelnię. Smaż na złoty kolor z obydwóch stron.
Krok 4
Z jogurtu i świeżych, posiekanych ziół przygotuj sos, dolej sok z cytryny, wymieszaj dokładnie, w razie potrzeby przypraw. Soczyste placuszki z cukinii polewaj w trakcie jedzenia przygotowanym sosem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej