Bomby ziemniaczane

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

2 łyżki

150 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ostudzone ziemniaki utłucz, dodaj jajko, mąkę, sól, pieprz i wyrób na jednolitą masę.

Krok 2

Ugotowane jajka rozgnieć widelcem, dodaj starty żółty ser, posiekany szczypiorek, chrzan, śmietanę, sól i pieprz.

Krok 3

Ułóż na dłoni sporą część ziemniaków, na to połóż farsz z jajek i dokładnie zlep na podłużny kształt.

Krok 4

Obtocz w tartej bułce i smaż na oliwie do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Sałatka tabbouleh
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej