Składniki
1 szczypta
6 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
1 kilogram
2 łyżki
150 gramów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ostudzone ziemniaki utłucz, dodaj jajko, mąkę, sól, pieprz i wyrób na jednolitą masę.
Krok 2
Ugotowane jajka rozgnieć widelcem, dodaj starty żółty ser, posiekany szczypiorek, chrzan, śmietanę, sól i pieprz.
Krok 3
Ułóż na dłoni sporą część ziemniaków, na to połóż farsz z jajek i dokładnie zlep na podłużny kształt.
Krok 4
Obtocz w tartej bułce i smaż na oliwie do zrumienienia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej