Bomby ziemniaczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bomby ziemniaczane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 kilogram

2 łyżki

150 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ostudzone ziemniaki utłucz, dodaj jajko, mąkę, sól, pieprz i wyrób na jednolitą masę.

Krok 2

Ugotowane jajka rozgnieć widelcem, dodaj starty żółty ser, posiekany szczypiorek, chrzan, śmietanę, sól i pieprz.

Krok 3

Ułóż na dłoni sporą część ziemniaków, na to połóż farsz z jajek i dokładnie zlep na podłużny kształt.

Krok 4

Obtocz w tartej bułce i smaż na oliwie do zrumienienia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bomby ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bomby ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bomby ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bomby ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bomby ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bomby ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bomby ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bomby ziemniaczane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej