Zupa rybna wigilijna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

260 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

210 osób wydrukowało

Pobierz pdf

207 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

250 gramów

1 szklanka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę opłucz, oskrob z łusek, usuń oczy i skrzela, spraw, umyj i pokrój na kawałki, np. w kostkę.

Zupa rybna wigilijna - Krok 1

Krok 2

Kawałki mięsa oraz umyte, obrane i rozdrobnione warzywa zalej wodą, dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, liść laurowy, ziele angielskie i gotuj przez około 40 minut.

Zupa rybna wigilijna - Krok 2

Krok 3

Uzyskany wywar przecedź, dopraw mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości ostudzonego wywaru, po czym zagotuj.

Zupa rybna wigilijna - Krok 3

Krok 4

Zupę połącz z żółtkiem i śmietaną oraz przypraw do smaku (m.in. gałką muszkatołową).

Zupa rybna wigilijna - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z łazankami lub makaronem.

1

Opinie o przepisie

  • Elzbieta Żułkiewicz

    Elzbieta Żułkiewicz

    Ciekawy przepis, chyba skuszę się w tym roku na Wigilię

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna wigilijna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna wigilijna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna wigilijna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna wigilijna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna wigilijna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna wigilijna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna wigilijna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa rybna wigilijnaZupa rybna wigilijna

Zupa rybna ma swoich wiernych fanów, którzy sięgają po to danie nie tylko od święta. Przygotujesz ją samodzielnie z dowolnych gatunków ryb. Możesz wybrać swoje ulubione. My proponujemy rybną kompozycję z karpia, suma, szczupaka i karasia. To niezwykle proste danie, które łączy w sobie smak delikatnej ryby i świeżych warzyw. Ugotowanie zupy rybnej wcale nie jest tak trudne, jak by się mogło wydawać. Najlepsze efekty osiągniesz, jeśli kawałeczki ryby przed wrzuceniem do bulionu lekko opieczesz na patelni. Taki zabieg nie tylko poprawi kolor zupy, ale wydobędzie z kawałeczków mięsa wspaniały aromat. Zupa rybna jest doskonałym pomysłem nie tylko na wigilijną wieczerzę, ale również na każdy dzień zwyczajnego tygodnia. Jeśli twój partner jest zapalonym wędkarzem i nie masz pomysłu, co zrobić z ryb, które przynosi do domu, koniecznie ugotuj z nich właśnie zupę rybną.