PRZEPISY.PL

Spróbujcie wigilijnej zupy rybnej, gotowanej z ryb słodkowodnych, z włoszczyzną i przyprawami. Doskonała nie tylko od święta.

Zupa rybna wigilijna - autor: przepisy.pl

Zupa rybna wigilijna

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
235
osób dodało do Mniamlisty
235
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • żółtko1 szt
  • gałka muszkatołowa1 szczypta
  • liść laurowy3 szt
  • ziele angielskie4 szt
Zupa rybna wigilijna – krok 1

Krok 1

Rybę opłucz, oskrob z łusek, usuń oczy i skrzela, spraw, umyj i pokrój na kawałki, np. w kostkę.
Zupa rybna wigilijna – krok 2

Krok 2

Kawałki mięsa oraz umyte, obrane i rozdrobnione warzywa zalej wodą, dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, liść laurowy, ziele angielskie i gotuj przez około 40 minut.
Zupa rybna wigilijna – krok 3

Krok 3

Uzyskany wywar przecedź, dopraw mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości ostudzonego wywaru, po czym zagotuj.
Zupa rybna wigilijna – krok 4

Krok 4

Zupę połącz z żółtkiem i śmietaną oraz przypraw do smaku (m.in. gałką muszkatołową).

Podawaj z łazankami lub makaronem.

WięcejMniej
Marcin MarkowskiSzef kuchni Knorr

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

166
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Średnie
56
osób dodało do Mniamlisty
45''
2
Łatwe
106
osób dodało do Mniamlisty
60''
1
Średnie
132
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Średnie