Pikantna czerwona zupa rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna czerwona zupa rybna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 sztuki

1

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 pęczek

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby opłucz i oczyść. Karpia pokrój w dzwonka, płocie w mniejsze kawałki. Umyte warzywa zetrzyj na tarce o dużych oczkach, cebulę pokrój w talarki, posiekaj drobno natkę pietruszki.

Krok 2

W dużym garnku nastaw 2 litry wody, włóż płocie, starte warzywa, posiekaną cebulę, liść laurowy i ziele angielskie. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień, dodaj kostkę Knorr i gotuj ok. 40 minut.

Krok 3

Z gotowego wywaru wyjmij płocie i jarzyny. Jarzyny przetrzyj przez gęste sito. Do garnka z odcedzonym wywarem włóż przetarte jarzyny, dodaj łyżkę oliwy, koncentrat pomidorowy, pastę paprykową i pieprz cayenne.

Krok 4

Całość powtórnie zagotuj, dopraw do smaku. Następnie do gotującej się na małym ogniu zupy włóż karpia, gotuj ok 8 min. Ugotowaną delikatnie wyjmij i usuń ości. Do miseczek włóż po 1-2 dzwonka karpia i zalej zupą. Podawaj z ostra papryką i posypaną natką pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej