Pikantna czerwona zupa rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna czerwona zupa rybna

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1

1 pęczek

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby opłucz i oczyść. Karpia pokrój w dzwonka, płocie w mniejsze kawałki. Umyte warzywa zetrzyj na tarce o dużych oczkach, cebulę pokrój w talarki, posiekaj drobno natkę pietruszki.

Krok 2

W dużym garnku nastaw 2 litry wody, włóż płocie, starte warzywa, posiekaną cebulę, liść laurowy i ziele angielskie. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień, dodaj kostkę Knorr i gotuj ok. 40 minut.

Krok 3

Z gotowego wywaru wyjmij płocie i jarzyny. Jarzyny przetrzyj przez gęste sito. Do garnka z odcedzonym wywarem włóż przetarte jarzyny, dodaj łyżkę oliwy, koncentrat pomidorowy, pastę paprykową i pieprz cayenne.

Krok 4

Całość powtórnie zagotuj, dopraw do smaku. Następnie do gotującej się na małym ogniu zupy włóż karpia, gotuj ok 8 min. Ugotowaną delikatnie wyjmij i usuń ości. Do miseczek włóż po 1-2 dzwonka karpia i zalej zupą. Podawaj z ostra papryką i posypaną natką pietruszki.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna czerwona zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej